Musorujsag
Élő Eredmények

Lemaradt a Tourról és nem kapott új szerződést csapatától, de Mark Cavendish nem tervez visszavonulni

Lemaradt a Tourról és nem kapott új szerződést csapatától, de Mark Cavendish nem tervez visszavonulni

MTI
A korábbi világbajnok országúti kerékpáros brit Mark Cavendish annak ellenére sem tervezi visszavonulását, hogy a Quick-Step Alpha Vinyl kihagyta a Tour de France-on szereplő keretéből és nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését.

A 37 esztendős sprinter 34 szakaszsikerével társrekorder a jelenleg zajló francia körverseny történetében, csapata azonban a súlyos sérülésekből visszatérő Fabio Jakobsent indította el, aki nyert is egy mezőnyhajrát. Egy hete pedig Patrick Lefevere csapatvezető úgy fogalmazott, Cavendish nem része további terveiknek.

„Tudom, hogy újra győzni fogok. Csak azt sajnálom, hogy tudom: képes lennék nyerni a Touron. Könnyen lehet, hogy az elmúlt tíz évben most vagyok a legjobb formában, és ez kissé kárba vész” – nyilatkozta a BBC-nek a brit bajnok Cavendish, aki májusi Giro d’Italián kapott lehetőséget, egyetlen sikerét a balatonfüredi mezőnyhajrában aratta.

„Nem látom magam előtt, hogy visszavonulok, amíg képes vagyok győzni, folytatom” – fogalmazott a pályafutását 2020 végén kis híján lezáró brit sprinter, aki országúton 2011-ben, pályán pedig háromszor volt világbajnok.

A 109. Tour de France kedden (ma) a Carcassonne és Foix közötti 178,5 kilométeres etappal folytatódik.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak