Musorujsag
Élő Eredmények

A TdH főszervezője készpénznek veszi, hogy Valter a világ legjobb csapatához igazol

A TdH főszervezője készpénznek veszi, hogy Valter a világ legjobb csapatához igazol

M1
A Tour de Hongrie főszervezője, Eisenkrammer Károly személyes értesülései alapján szinte biztosra veszi, hogy Valter Attila valóban a Tour de France-győztes Jonas Vingegaard csapatához, a profi mezőny legerősebb istállójának tartott Jumbo-Vismához igazol.

„Akkor lesz biztos, ha megjelenik a Jumbo-Visma honlapján. De azt gondolom, nyugodtan lehet készpénznek venni, hogy pályafutását a világ legjobb csapatában folytatja jövőre. Kicsit ízlelgessük, nagyon-nagyon nagy dolog” – nyilatkozta a közmédiának Eisenkrammer Károly. Kiemelte, hogy többet tud az ügyről, mint amit elsőként a holland Wieler Flits publikált, és már egy ideje várta, hogy mikor és hol hozzák le a hírt.

Szerinte nem kell félteni a magyar kerékpárost, akinek a szerződése az idény végén lejár a Groupama-FDJ-vel. A Jumbo-Visma komolyan építi az utánpótlását is, és azt sem veti el Eisenkrammer, hogy nem csak segítőként számítanak majd a 24 éves versenyzőre.

A sportvezető egyébként egy delegátus tagjaként a Tour de France szervezőinek vendégeként a helyszínen tekintette meg a legnagyobb presztízsű viadal befutóját. Így arról is beszámolt, mekkora esélyt lát arra, hogy valaha Magyarországon kerüljön sor a rajtra. „A Giro után felmerült, de azt kell hogy mondjam, hogy ez egy másik szint. A Tour de France eggyel komolyabb. Négy-öt-tízéves távlat.” A jól sikerült idei, dániai rajtról azt mondta, két évtizedes előkészületet kötnek hozzá, de valójában 5-6 éves intenzív munka előzte meg.

„Ha Tour de France és Budapest, akkor szeretnénk élére állni a Tour de Hongrie szervezőiként, az ASO-s kapcsolatrendszerünkkel és azzal a tudással, amivel rendelkezünk, de az biztos, hogy nem a jövő évről, hanem annál sokkal hosszabb időtávról van szó” – fejtette ki a közmédiának nyilatkozva Eisenkrammer.

Borítókép: Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat tagja a 105. Giro d'Italián (MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek