Musorujsag
Élő Eredmények

Valter Attila a Tour de France-győztes csapatához, a Jumbo-Vismához szerződött – hivatalos

Valter Attila a Tour de France-győztes csapatához, a Jumbo-Vismához szerződött – hivatalos

mti / m4sport.hu
Valter Attila a a profi mezőny legerősebb istállójának tartott holland Jumbo Visma országúti kerékpárcsapatánál folytatja pályafutását.

Az elmúlt hetekben megjelent sajtóhírekkel egybehangzóan hétfőn a Jumbo-Visma hivatalosan is bejelentette a legsikeresebb magyar kerékpáros szerződtetését a brit Thomas Gloaggal és a tapasztalt szlovénnal, Jan Tratnikkal együtt.

„Úgy gondolom, ez a környezet a legjobb a további fejlődéshez. A Jumbo-Visma egy csúcscsapat, amely kiválóan vezeti versenyzőit magasabb szintre. A csapat vezetőségével folytatott beszélgetések hatására az önbizalmam sokat nőtt. Bízom benne, hogy a következő években ki tudom használni a benne rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta a csapat honlapjának a 24 éves magyar versenyző.

Valter három évre, 2025-ig kötelezte el magát a holland alakulathoz.

„Évek óta követjük Attila pályafutását, a teszteken és a versenyeken is zat láttuk, hogy kiemelkedő képességekkel rendelkezik. Alig várjuk, hogy elkezdjük a közös munkát és segítsünk neki kihozni a maximumot a benne rejlő potenciálból” – nyilatkozta a bejelentéskor Merijn Zeeman, a Jumbo-Visma sportigazgatója.

A holland Jumbo Visma a világ egyik legerősebb csapata, amit jól mutat, hogy az együttes vezeti a nemzetközi szövetség (UCI) világranglistáját. A dán Jonas Vingegaard személyében náluk versenyez az idei Tour de France győztese, de a többi között a csapat tagja még az elmúlt három Vueltán piros trikós szlovén Primoz Roglic, az idei Touron zöld trikós és az egyik legjobb egynapos menő belga Wout van Aert, illetve a kétszeres időfutam-világbajnok ausztrál Rohan Dennis is.

A magyar kerekes a Cube-Csömör és a Pannon Cycling Team kerékpárosa volt, mielőtt 2018-ban a CCC-hez szerződött, amelynek kontinentális, majd World Tour-csapatát erősítette. A tavalyi és idei évet a Groupama-FDJ-ben töltötte.

Két éve megnyerte a Tour de Hongrie-t, tavaly három napig viselte az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót a Giro d’Italián, amelyet a 14. helyen zárt összetettben. Idén már harmadszor indult az olasz körversenyen, amelyen az egyik hegyi szakaszon negyedik lett. Tavasszal kiválóan szerepelt a többnapos és egynapos versenyeken is, negyedik lett a Strade Bianchén, két hónappal ezelőtt pedig megnyerte az országúti bajnokság mezőnyversenyét.

Valter a tervek szerint szeptemberben két kanadai egynapos verseny után rajthoz áll a világbajnokságon az ausztráliai Wollongongban, az idényt pedig az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közül a naptári évet záró lombardiai körversenyen fejezi be.

Borítókép: Valter Attila (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro)

További tartalmak