Musorujsag
Élő Eredmények

Vas Kata Blanka mégsem indul a világbajnokságon

Vas Kata Blanka mégsem indul a világbajnokságon

m4sport.hu
A korábbi tervekkel ellentétben Vas Kata Blanka nem indul el az országúti kerékpárosok szeptemberi világbajnokságán – számolt be az Eurosport.

A magyar bajnok kerékpáros az ausztráliai világbajnokság helyett inkább a cyclocross (terepkerékpár) szezonra készül, valamint indul a női Vuelta a Espanán.

A tavalyi vb-n a mezőnyversenyben negyedik helyezett Vas Kata Blanka elmondta, csapata, az SD Worx arra kérte, hogy a hosszú utazás és az októberben kezdődő cross-szezon miatt gondolja át részvételi szándékát, ő pedig úgy döntött, hogy kihagyja a Wollongongban sorra kerülő versenyt és inkább a novemberi Európa-bajnokságra koncentrál.

Vas Kata Blanka az elmúlt hétvégén a legjobbakkal megérkezve nyolcadik lett a Classic Lorient Agglomération egynapos országúti kerékpáros versenyen, szeptember 7-én pedig a női Vueltán áll rajthoz.

A szeptember 18-án rajtoló wollongongi világbajnokságon a magyar színeket Valter Attila és Fetter Erik képviseli.

Borítókép: Budapest, 2022. január 9. A későbbi győztes Vas Kata Blanka, a Team SD Worx versenyzője a női elit 19+ kategória versenyében a terepkerékpár (cyclocross) országos bajnokságon a városligeti Királydombon 2022. január 9-én. MTI/Bruzák Noémi

További tartalmak

Kapcsolódó hírek