Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vas Kata Blankáék negyedikek lettek a női Vuelta csapatidőfutamán

Vas Kata Blankáék negyedikek lettek a női Vuelta csapatidőfutamán

mti
Vas Kata Blanka társaival a negyedik helyen végzett a női Vuelta országúti kerékpáros körversenyt nyitó szerdai csapatidőfutamon.

A férfiakéhoz hasonlóan a női világelitben sem túl gyakoriak a csapatidőfutamok, legutóbb egy hónapja a svédországi Postnord Vargarda két versenyének egyikeként alkalmazták a formátumot, akkor a magyar bajnok Vas Kata Blanka csapata, az SD Worx második lett a Trek-Segafredo mögött.

Noha utóbbiban ezúttal nem volt ott a kétszeres időfutam-világbajnok holland Ellen van Dijk, a Marina de Cudeyo és környéki 19,9 kilométeres etapon az ő hiánya ellenére is diadalmaskodott az 50,773 km/órás átlagot tekerő Trek-Segafredo. A tavaly az összetettben kilencedik Vas és társai 23 másodperc lemaradással a negyedik helyen zártak.

Történelmi triplázásért száll harcba a viadalon a címvédő holland Annemiek van Vleuten, aki idén júliusban a tíz etapból álló női Giro d’Italiát és a nyolcszakaszos Tour de France-t is megnyerte. Ezt a három versenyt egy esztendőn belül még egyik nem képviselőjének sem sikerült megnyernie, igaz, a férfiaknál három hétig tartanak a körversenyek. Csapata, a Movistar ötödikként végzett az időfutamon, Van Vleuten hátránya 25 másodperc a piros trikót elsőként felöltő olasz Elisa Longo Borghini mögött.

Marina de Cudeyo és környéke, 19,9 km, csapatidőfutam:
1. Trek-Segafredo 23:31 perc
2. BikeExchange-Jayco 6 másodperc hátrány
3. FDJ Suez Futuroscope 11 mp h.
4. SD Worx 23 mp h.
5. Movistar 25 mp h.

A hivatalosan a Ceratizit Challenge by La Vuelta nevet viselő női viadal nyolcadik kiírásának résztvevőire csütörtökön a Colindres környéki 106,5 kilométeres táv vár.

Borítókép: SD Worx (Fotó: Facebook/SD Worx)

További tartalmak