Musorujsag
Élő Eredmények
×

Valter Attila jól ment a québeci egynaposon, de a sprintre már nem maradt ereje

Valter Attila jól ment a québeci egynaposon, de a sprintre már nem maradt ereje

m4sport.hu
Valter Attila a 27. lett a World Tour, tehát a legmagasabb besorolású, Grand Prix Cycliste de Québec elnevezésű kanadai egynapos klasszikuson.

A versenynaptárból a világjárvány miatt két évig kimaradó kanadai egynaposon 201,6 kilométer várt a keresekre, akik 16-szor teljesítettek egy 12,6 kilométeres, Québec városában és környékén kialakított körpályát, amelynek utolsó kilométerei és befutója hagyomásosan emelkedős, így az útvonal profilja feküdt a Groupama-FDJ magyarjának, Valter Attilának.

A jövőre már a világ legerősebb csapatát, a Jumbo-Vismát erősítő 24 éves bringás az utóbbi másfél évben nagyszerű eredményeket ért el a hasonló karakterisztikájú versenyeken: a katalán kör barcelonai zárószakaszán tavaly harmadik, idén második lett, márciusban pedig a fehér, finom murvás szektorokkal tarkított Strade Bianchén negyeddiként haladt át a célvonalon.

A bombaerős főmezőny – amelyben Valter mellett olyan nevek tekertek, mint például a kétszeres Tour de France-győztes Tadej Pogacar, vagy a francia háromhetes idei zöld trikósa, Wout van Aert – körülbelül 23 kilométerrel a vége előtt érte utol a nap szökését, nem sokkal később pedig már egymást követték a támadások.

Az utolsó kört kezdve Valter is ott volt még az élbolyban, ahonnan csapattársa, Michael Storer indított, de megfogták őt is, így a hajrának egy már megfogyatkozott, de még így is népes csoport vágott neki. Másfél kilométerrel a cél előtt Benoit Cosnefroy (AG2R Citroën Team) robbantott, és mint utóbb kiderült, az övé volt a győztes támadás.

Valter egészen a végéig nagyon jól helyezkedett, a sprintre viszont elfogyott, végül kilenc másodperc hátránnyal a 27.-ként ért be, a mezőnyhajrát a kétszeres győztes Michael Matthews (BikeExchange – Jayco) nyerte, ezzel az ausztrál lett a második, a dobogóra harmadik fokára Peák Barnabás csapattársa, Biniam Girmay (Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux) állhatott fel.

Valter vasárnap a hasonló profilú montreali egynapos versenyen áll rajthoz.

Borítókép: Twitter/Équipe Cycliste Groupama-FDJ

További tartalmak