Musorujsag
Élő Eredmények
×

Valter: Elismernek klubszinten, mikor nagy versenyeken szerepelek, szeretném, ha a magyar mezre is így tekintenének

Valter: Elismernek klubszinten, mikor nagy versenyeken szerepelek, szeretném, ha a magyar mezre is így tekintenének

mti
Valter Attila szeretne szép eredményt elérni, ugyanakkor nem számszerűsítette célkitűzését az országúti kerékpárosok ausztráliai világbajnokságának vasárnapi mezőnyversenyére.

A 24 esztendős magyar bajnok bringás szombaton érkezett meg a wollongongi vb helyszínére, és mint az M1 aktuális csatornának elárulta, némi nehézséget okozott számára, hogy ruhái csupán kétnapos késéssel érkeztek meg. Utolsó hosszú edzését szerdán végezte el a 266,9 kilométeres viadal előtt.

Az elmúlt évek válogatott versenyeinek tapasztalatain okulva nem akart számszerű célt kitűzni. Kiemelte, a formája megfelelő a jó szerepléshez, ám kemény dolga lesz neki, és a pénteken az U23-asok versenyében érdekelt Fetter Eriknek is, hiszen mindketten egyedül lesznek a mezőnyükben, míg más nemzetek akár 6-8 versenyző között oszthatják meg a feladatokat. Hozzátette, a pálya karakterisztikája mindkettejüknek fekszik, a két szeptemberi kanadai egynaposhoz hasonlít: Québecben Valter 27., Montréalban 18. lett.

„Tudom, hogy fejlődtem, jobb vagyok és nyugodt. Sikerülhet szép eredményt elérni” – hangsúlyozta, ugyanakkor kiemelte: csak azt tűzte ki célul a vasárnap közép-európai idő szerint hajnali 2.15-kor kezdődő viadalra, hogy magabiztosan versenyezzen és jól helyezkedjen.

Rámutatott: a klubjában szerzett tapasztalatait beépítve válogatott színekben is szeretne előre lépni, ugyanakkor ez az eredményben elsőre még nem biztos, hogy meg fog jelenni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Attila Valter (@valterattila) által megosztott bejegyzés

„Elismernek klubszinten, mikor nagy versenyeken szerepelek, szeretném, ha a magyar mezre is így tekintenének” – tette hozzá.

Az esztendő végén a Groupama-FDJ-től a Jumbo-Vismához szerződő Valter kiemelte, jelenleg még a francia klubcsapat nyújt segítséget számára – például a francia válogatott vitte ki Ausztráliába a kerékpárjait -, az utolsó versenye után utazik ki majd először Hollandiába. A tervek szerint három olaszországi egynaposon, köztük utolsóként a lombardiai körversenyen zárja az évet.

„Örülnék, ha nem itt érne véget a szezonom a világbajnokságon. Kivéve, ha nyerek…” – fűzte hozzá nevetve Valter.

Borítókép: Budapest, 2022. május 7. Valter Attila a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, az egyéni időfutam befutóján a budai Várban, a Szentháromság téren 2022. május 7-én. Ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti a háromhetes körverseny, amelynek első három szakaszát rendezik hazánkban május 6-8. között. MTI/Varga György

További tartalmak