Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fetter Erik végig az élmezőnyben tekerve szerzett előkelő helyezést az országúti vb U23-as mezőnyversenyében

Fetter Erik végig az élmezőnyben tekerve szerzett előkelő helyezést az országúti vb U23-as mezőnyversenyében

m4sport.hu
Fetter Erik az előkelő 12. helyen végzett pénteken az Ausztráliában zajló országúti kerékpáros világbajnokság U23-as mezőnyversenyében.

Az EOLO-Kometa 22 éves bringása egyedüli magyarként indult a 17 kilométeres wollongongi körpályán, amelyen összesen 169,8 kilométer és 1,1 km hosszú, körülbelül 9%-os emelkedő várt a kerekesekre.

A szemerkélő esőben rendezett versenyen jó pár bukás volt, Fetter többször sikeresen mentett, ám egy esetben a földre került, miután elestek előtte, de szerencsére nem lett komolyabb baja.

Sőt, kimondottan biztatóan mozgott, egész nap jól helyezkedett, az utolsó körökben is tartotta a lépést a legjobbakkal. A nap szökését utolérve a cseh Mathias Vacek és a kazah Jevgenyij Fedorov vezetésével egy négyfős csoport lépett el a Fetterrel a soraiban robogó főmezőnytől, amely addig tétovázott az üldözéssel, hogy már csak a dobogó harmadik fokára volt esély.

A hajrát Fedorov bírta jobban, így övé lett az aranyérem, az ezüstöt Vacek nyakába akasztották, míg a dobogó legalsó fokára a norvég Soren Werenskjold állhatott fel. Fetter Erik az üldözőcsoporttal, a 12. helyen ért célba.

Még egy magyarért szoríthatunk a vb-n: vasárnap Valter Attila képviseli a magyar színeket a felnőttek mezőnyversenyében.

Borítókép: Facebook/Erik Fetter - Athlete

További tartalmak