Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vas Kata Blanka győzelemmel kezdte a terepkerékpáros szezont

Vas Kata Blanka győzelemmel kezdte a terepkerékpáros szezont

m4sport.hu
Vas Kata Blanka rögtön első versenyén megszerezte első győzelmét a terepkerékpáros (cyclocross) idényben, miután megnyerte a csehországi Toi Toi Kupa nevű sorozat Holé Vrchy-ben rendezett állomását.

Szeptember 28-án, az észak-csehországi Holé Vrchy-ben vette kezdetét a 2022/2023-as Toi Toi Kupa cyclo-cross sorozat, és a C2-es besorolású megmérettetésen számos magyar kerékpáros indult.

Az első napon került megrendezésre az elit hölgyek versenye, amely során Vas Blanka esélyeshez mérten hozta a papírformát, már az első körben lerázta riválisait, végül szűk két perc előnnyel ért célba a második helyezett Kristyna Zemanovával szemben. Győzelmével a magyar kerékpározó negyven UCI pontot zsebelt be.

A további magyar érdekeltségű versenyeken az elit férfiak mezőnyében Székely Benedek 30.-ként végzett. Mudra Málna  a 15. helyen zárt a tizenhét éven aluli lányok futamában, a junior fiúknál Vas Barnabás (Blanka öccse) kilencedik, míg Tóth Márkó a 17. pozícióban ért célba, Vas ezzel négy UCI világranglista pontot gyűjtött.

Borítókép: Billy Le Belge via Facebook/Vas Blanka

További tartalmak

Kapcsolódó hírek