Musorujsag
Élő Eredmények
×

Remek formában Vas Kata Blanka, ezúttal Belgiumban nyert cyclocross versenyt

Remek formában Vas Kata Blanka, ezúttal Belgiumban nyert cyclocross versenyt

m4sport.hu
Szeptember végén győzelemmel kezdte a terepkerékpáros szezont, majd októberben újabb sikereket aratott és zsinórban három cseh Toi Toi Kupa siker után egy újabb UCI C2-es besorolású cyclocross versenyen diadalmaskodott Vas Kata Blanka, a Team SD Worx kerékpárosa, aki ezúttal a belga KermisCross viadalon lett az első.

A velo.hu információ szerint a több mint húsz éves múltra visszatekintő KermissCross verseny rendhagyó módon mindig csütörtökön kezdődik a belga Adrooie városában. A kerékpárosok a városközpontból indulva tekertek ki a mezőre, ahol számos mesterségesen megépített akadály, többek között még egy híd is nehezítette az előrehaladásukat. A 2850 méteres pályán két kilométernyi szakasz természetes, füves, földes területen zajlott. A magyar bajnok pedig már az első körben próbálta dűlőre vinni a dolgokat, ám a negyedik kanyarra már végleg eldöntötte a viadal végkimenetelét, lerázta magáról riválisait, s végül magabiztos, huszonhét másodperces előnnyel ért célba.

A hétvégi tabori világkupára készülő Vas, a maga mögött hagyott két fellépése során újabb hetven UCI világranglista ponttal gazdagodott.

 

Borítókép: Twitter / CycloCross24.com

További tartalmak