Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vas Kata Blanka sorozatban ötödször magyar bajnok terepkerékpárban

Vas Kata Blanka sorozatban ötödször magyar bajnok terepkerékpárban

MTI
Az Európa-bajnoki bronzérmes Vas Kata Blanka sorozatban ötödször nyerte meg a magyar bajnokság női versenyét cyclocrossban (terepkerékpár). A férfiaknál Dina Márton nyakába került az arany.

A fonyódi Kossuth erdőben, felhős időben rendezett ob-n körönként 45 méter szintemelkedést és számos kanyart tartalmazó, technikás pálya várta a versenyzőket. A női mezőnyben a hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik kiválóság a papírformának megfelelően magabiztos, közel kétperces előnnyel védte meg címét. A sikerét egykerekezéssel ünneplő Vas nyakába 2019, 2020, 2021 és 2022 után sorozatban ötödször került az aranyérem. Ezzel változatlanul három magyar bajnoki cím tulajdonosa, mivel országúton mezőnyversenyben és időfutamban egyaránt ő viseli a bajnoki trikót.

Vasra jövő héten csapatbemutató, majd spanyolországi edzőtábor és hétvégén a benidormi világkupa-viadal vár. Két hét múlva a franciaországi Besanconban az utolsó vk-futammal hangol a világbajnokságra, Hoogerheidében az első ötbe kerüléssel már elégedett lenne.

A férfiaknál Dina Márton egyedüliként tekerte egy órán belül a hétkörös távot. A cseh ATT Investments kontinentális csapatához szerződött Dina már az első körben otthagyta riválisait, és magabiztosan diadalmaskodott.

Dér Zsolt országúti szövetségi kapitány az MTI-nek kifejtette: a lendületes, jó pályán, száraz időben rendezett verseny ideális volt. A felnőtt elitkategória mellett masters és utánpótlás-korosztályok viadalait is megtartották, mint Dér Zsolt kiemelte: a fiatalok számára is jó, hogy télen is tudnak versenyezni, ez segíti felkészülésüket az országúti szezonra.

cyclocross (terepkerékpár), magyar bajnok:
férfiak, magyar bajnok (7 kör, 18,9 km):
1. Dina Márton (ATT Investments) 59:27 perc
2. Valent Márk (Epronex-Hungary) 1:01:06 óra
3. Darányi Bence (Buruczki Training System) 1:02:49

nők, magyar bajnok (5 kör, 13,5 km):
1. Vas Kata Blanka (SD Worx) 46:29 perc
2. Schmidel Regina (Cube-Csömör) 48:27
3. Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) 1 kör hátrány

Borítókép: Budapest, 2022. január 9. A későbbi győztes Vas Kata Blanka, a Team SD Worx versenyzője a női elit 19+ kategória versenyében a terepkerékpár (cyclocross) országos bajnokságon a városligeti Királydombon 2022. január 9-én. MTI/Bruzák Noémi

További tartalmak