Musorujsag
Élő Eredmények

Peák Barnabás jó eséllyel indul a Tour de Hongrie-n

Peák Barnabás jó eséllyel indul a Tour de Hongrie-n

MTI
Jó esély van rá, hogy Peák Barnabás részt vesz májusban a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

„Nagyon felemelő érzés magyarként a magyar körversenyen indulni. Úgy tudom, hogy a csapatnak van már meghívása, és ha beleillik a versenyprogramomba, valószínűleg én is ott leszek, hiszen a csapatnak is, nekem is ez a legjobb, a közönség is biztosan szeretné. Még ne vegyen rá mérget senki, de erre azért jó esély van” – fogalmazott az M1-nek a 24 esztendős kerékpáros, aki az elmúlt idényben még a világelitbe tartozó Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux csapatát erősítette, ebben a szezonban viszont már a másodvonalat jelentő ProTeam kategóriájú (korábbi nevükön prokontinentális csapatok) Human Powered Health versenyzője.

Peák a 2017-es Tour de Hongrie-n második volt, 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az ob-n. Jelenleg Gironában él, portugáliai edzőtábor után ott is készül a szezonra, amelyet Mallorcán kezd majd. Mint mondta, kisebb gyulladás van a szervezetében, ám ez az edzésmunkáját nem akadályozza, csak a közérzetére hat ki némiképp.

Elárulta: amerikai csapatánál odafigyelnek rá, a vezetőség nagyon szerette volna, hogy odaigazoljon, a csapattársai is jól befogadták.

„Úgy érzem, hogy ez egy jó társulás lehet, én is tudok valami olyat hozni a tapasztalataimból, amire nekik szükségük van, míg ők nagyon jó versenyprogramot tudnak adni és sok újat mutatni, amiben én is tudok fejlődni” – fogalmazott Peák, aki tavaly a Giro d’Italiával – amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték – élete első háromhetesét teljesítette.

A csapatnál betöltött szerepét illetően elmondta: Stanislaw Aniolkowski „felvezetővonatában” számítanak rá, a kisebb klasszikusokon pedig ő maga is mehet a jó eredményért, szeretne minél több ranglistapontot gyűjteni.

Kiemelte, hogy a jelenlegi szezonban a folyamatos fejlődés a célja és az, hogy jobb eredményeket érjen el, mint tavaly.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak