Musorujsag
Élő Eredmények

Valter Attila nagyot ment Primoz Roglic sikeréért a Tirreno–Adriatico 4. szakaszán

Valter Attila nagyot ment Primoz Roglic sikeréért a Tirreno–Adriatico 4. szakaszán

m4sport.hu
A Jumbo-Visma 24 éves magyar bringása hatalmas munkával vette ki részét csapattársa, Primoz Roglic etapgyőzelméből a Tirreno-Adriatico országúti kerékpárverseny csütörtöki, 4. szakaszán.

A 218 kilométeres, Greccio és Tortoreto közötti etapon öten léptek meg a nap szökésében, amelynek előnyét végig kontrollálta a jobbára a Jumbo-Visma által vezényelt főmezőny. A holland csapatban rengeteget dolgozott Valter Attila, aki láthatóan jó erőben volt, jól is helyezkedett, és gyakran feltűnt a mezőny élén.

A nap utolsó hegyén, a 3,2 kilométer hosszú, 7%-os átlagmeredekségű Tortoretón – amelyet ekkorra negyedjére másztak meg – is nagyot ment: több szökési kísérletre felugrott, többet pedig hatalmas tempómenéssel szerelt, alapsan megpuhítva a csoportot és jó helyzetbe hozva a csapat kapitányát, Primoz Roglicot.

A háromszoros Vuelta-győztes szlovén meg is hálálta a csapat és Valter egész napos munkáját, a sprintben Julian Alaphilippe-et (Soudal – Quick-Step) és Adam Yates-t (UAE Team Emirates) megelőzve nyerte a szakaszt, és összetettben is feljött a második helyre a vezetést átvevő Lennard Kamna (BORA – hansgrohe) mögé.

Valter végül a győzteshez képest 39 másodperc hátránnyal a 37. lett, míg az EOLO-Kometát erősítő Fetter Erik 71.-ként ért célba 6:20 hátránnyal. Pénteken a Morro d’Oro és Sarnano-Sassotetto közötti szakaszon 168 kilométer, 3850 méter szint, két kategorizált emelkedő és hegyi befutó (13,1 km, átlag 7,3%) vár a kerékpárosokra.

Borítókép: Team Jumbo-Visma

További tartalmak