Musorujsag
Élő Eredmények

Tényleg szintet lépett a Tour de Hongrie! – Söprögető Kocsi

Tényleg szintet lépett a Tour de Hongrie! – Söprögető Kocsi

m4sport.hu
A szezon egyik legmozgalmasabb hete van mögöttünk, hiszen miközben zajlik egy háromhetes, megrendezték Magyarországon a Tour de Hongrie-t, amely az utolsó szakasz neutralizálásának ellenére is rendkívül színvonalas és emlékezetes volt – sikerült szintet lépnie. Székely Dávid és Várhegyi Benjámin szerint az első négy szakasz minden igényt kielégített, a sprintszakaszokat a legnagyobb klasszisok nyerték, Marc Hirschinek pedig óriásit kellett küzdenie a sárga trikóért, s az sem tett rosszat a TdH-nak, hogy ezúttal nem a Kékesen lett vége a királyszakasznak. Az adás végén szóba került a Giro is, hiszen az olasz kör egyik legnagyobb esélyese, Remco Evenepoel koronavírus miatt feladta a versenyt.

Borítókép: Székely Dávid és Várhegyi Benjámin

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A TdH főszervezője szerint arculcsapás volt az időjárás miatt átírt budapesti záróetap – Apres-Tour, 5. rész
Keserédes véget ért a 2023-as Tour de Hongrie: négy fantasztikus versenynap után a budapesti zárószakaszt jelentősen átírta az időjárás: a nagy mennyiségű és folyamatos csapadék miatt a csapatok és a szervezők úgy döntöttek, neutralizálják a vasárnapi záróetapot, így a végeredményt a szombati állás alapján határozták meg.
Kerékpár
Az időjárás miatt elmaradt a verseny az utolsó szakaszon, Hirschi nyerte a 44. Tour de Hongrie-t
Hiába készültek a szervezők, a csapatok döntése értelmében az időjárás miatt elmaradt a Tour de Hongrie utolsó szakaszán a versenyzés. Körözés volt Budapesten, verseny azonban nem. Az összetett és a kategóriák végeredményét így a szombati szakasz alapján hirdették ki: a sárga trikót a svájci Marc Hirschi viheti haza, Dina Márton pedig az összetett legjobb pozícióját elfoglaló magyarként fehér trikós lett.
Kerékpár