Musorujsag
Élő Eredmények

Valter továbbra is harmadik Norvégiában, bár megpróbált megugrani a megkurtított távon

Valter továbbra is harmadik Norvégiában, bár megpróbált megugrani a megkurtított távon

MTI
Valter Attila megtartotta összetettbeli harmadik helyét a norvég országúti kerékpáros körverseny első szakaszán.

Az eredetileg 206 kilométeresre tervezett etapot az időjárási körülmények miatt 85,2 kilométeresre rövidítették. A Roldal és Hovden közötti távon a Jumbo-Visma – pénteki prológon harmadik helyet szerző – 24 éves magyar bajnok bringása 27 kilométerrel a cél előtt megpróbálta szétszakítani a sort, ám végül mezőnyhajrá döntött. Valter a szakaszgyőztes holland Mike Teunissennel azonos idővel a 23. helyen ért célba, ezzel megtartotta harmadik helyét az összetettben. Hátránya változatlanul húsz másodperc a magyar körversenyen másodikként záró brit Ben Tulett (Ineos Grenadiers) mögött.

A négynapos verseny vasárnap a Valle és Stavanger közötti 165,7 kilométeres távval folytatódik.

A háromnapos franciaországi országúti verseny, a Tour de la Mirabelle második etapján negyedikként ért célba Dina Márton. A Saint-Amarin és Corcieux közötti 158,5 kilométeres táv várt a mezőnyre, az ATT Investments 27 éves magyar bringása egy 16 fős csoportban ért be. Az összetettben a tizedik helyen áll, azonos idővel az éllovas belga Jonas Geensszel.

A mezőny másik magyarja, Kusztor Péter (Novo Nordisk) a 72. helyen ért célba, összetettben is ezt a pozíciót foglalja el. A verseny vasárnap a Tomblaine és Damelevieres közötti 178,3 kilométeres szakasszal zárul.

Borítókép: Valter Attila (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak