Musorujsag
Élő Eredmények

Dina Márton kilencedikként zárta a Tour de la Mirabelle országúti kerékpárversenyt

Dina Márton kilencedikként zárta a Tour de la Mirabelle országúti kerékpárversenyt

MTI
Dina Márton kilencedik helyen zárta a Tour de la Mirabelle háromnapos franciaországi országúti kerékpáros versenyt.

 

Az ATT Investments 27 éves magyar bringása – aki szombaton negyedikként ért célba – vasárnap a Tomblaine és Damelevieres közötti 178,3 kilométeres zárószakaszon az elsővel azonos idővel a 13. helyen tekert be, a procyclingstats szakportál adatai alapján ezzel kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

A mezőny másik magyarja, Kusztor Péter (Novo Nordisk) a zárószakaszt az 50., az összetettet a 67. pozícióban fejezte be.

A norvég országúti kerékpáros körversenyen Valter Attila kilencedik helyen ért célba vasárnap, és az összetettben pedig a negyedik helyre csúszott vissza. Valle és Stavanger közötti 165,7 kilométeres táv várt a mezőnyre, a Jumbo-Visma 24 éves magyar bajnok bringása mintegy 30 kilométerrel a cél előtt érintett volt egy bukásban, ám csapattársai segítségével felzárkózott a mezőnyre. Az utolsó kilométereken végig az élmezőnyben helyezkedett, az emelkedős mezőnyhajrában kilencedik lett, az összetettben pedig leszorult a dobogóról, mivel a mostani szakaszgyőztes – és a Tour de Hongrie dobogókői szakaszán második – belga Thibau Nys megelőzte.

A négynapos verseny hétfőn a Stavanger környéki 151,2 kilométeres etappal zárul.

 

Borítókép: Halmágyi Zsolt / Tour de Hongrie

További tartalmak