Musorujsag
Élő Eredmények

Megszületett Dina Márton első UCI-győzelme a Tour of Malopolska prológján

Megszületett Dina Márton első UCI-győzelme a Tour of Malopolska prológján

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Dina Márton nyerte csütörtökön a Tour of Malopolska kerékpárverseny prológját, így az első hegyi szakaszon ő viselheti a fehér trikót.

A magyar kerékpáros egy mindössze 1.4 km-es szakaszt nyert meg, az emelkedős távot 2 perc 50 másodperc alatt teljesítette, ezzel két másodpercet adott a második a cseh Adam Toupaliknak (Elkov-Kasper) és a harmadik a luxemburgi Tom Wirtgennek (Global 6 Cycling). Az ATT Investments versenyzője pályafutása első győzelmét aratta UCI-versenyen, ezzel hét világranglista pontot gyűjtött.

Nagyon boldog vagyok. Régóta hajszoltam már ezt a győzelmet, amelyet végre most megszereztem. Ez az utolsó versenyem egy hosszú versenyblokk végén, tudtam, hogy jó formában vagyok, és hittem magamban. Ez a győzelem nem csak az enyém, hanem mindenki másé is, aki támogat minket és megteremti annak a lehetőségét, hogy versenyezhessünk. Nem dőlhetünk azonban hátra, hiszen a nehezebb szakaszok még hátra vannak. Igyekszünk megvédeni a verseny éllovasának járó megkülönböztető trikót – idézi a velo.hu szakportál Dina Mártont.

Dinán kívül egyébként az Epronex-Hungary (Byron Munton, Solymosi Márton, Orosz Gergő, Szarka Gergely, Valent Márk és Istlstekker Zsolt) is rajthoz áll a lengyel körön, közülük Valent Márknak sikerült legjobban a prológ, 18 másodpercet kapott honfitársától.

A Tour of Makopolska június 1-je és 4-e között zajlik, nem éppen sprinterekre specializálva, hiszen péntektől szinte kizárólag hegyi szakaszokkal találkozhatunk a versenyen.

Borítókép: Halmágyi Zsolt / Tour de Hongrie

További tartalmak