Musorujsag
Élő Eredmények

Az ifjú Drijver Bertold vébényolcadik lett a pályakerékpár pontversenyében

Az ifjú Drijver Bertold vébényolcadik lett a pályakerékpár pontversenyében

MTI
Drijver Bertold érett versenyzéssel a nyolcadik helyen zárt a pontversenyben a glasgow-i kerékpáros világbajnokság pályaversenyeinek szerdai zárónapján.

Az U23-asok kontinensviadalán július közepén ebben a számban negyedikként záró Drijver jövő szombaton ünnepli 20. születésnapját, a felnőttek között először szerepelt vb-n.

A 160 körös (40 kilométeres) táv során 16 sprintben lehetett 5, 3, 2, illetve 1 pontot szerezni – a záró sprint duplapontos volt –, a körelőny 20 pontot ért, míg a körhátrány 20 pont levonással járt. Drijver a táv harmadán túl benne volt egy sikertelen szökési kísérletben, de okosan csak addig dolgozott, amíg volt esély az eltávolodásra a mezőnytől. Röviddel később ismét bekerült egy szökésbe, amellyel a verseny felénél sikerült körelőnyt kidolgoznia. Remek érzékkel válogatta meg, hogy melyik megindulással igyekszik együtt tartani, így húsz körrel később egy újabb csoporttal gyűjtött körelőnyt, majd szinte azonnal egy újabb sikeres szökésben immár a harmadik húsz pontját gyűjtötte be.

Erejét végig jól osztotta be, 60 pontot gyűjtött, ezzel a 24 induló közül a nyolcadik helyen zárt. Az aranyérem az új-zélandi Aaron Gate nyakába került.

férfi pályakerékpár, pontverseny:
világbajnok: Aaron Gate (Új-Zéland) 123 pont
2. Albert Torres Barceló (Spanyolország) 107
3. Fabio van den Bossche (Belgium) 95
…8. DRIJVER BERTOLD 60

Borítókép: Drijver Bertold (EPA/ADAM VAUGHAN)

További tartalmak