Musorujsag
Élő Eredmények

„Történelem. Nem sokszor írnám le ezt a szót” – Valter Attila számára hihetetlen volt az elmúlt egy év

„Történelem. Nem sokszor írnám le ezt a szót” – Valter Attila számára hihetetlen volt az elmúlt egy év

m4sport.hu
Valter Attila, a Jumbo-Visma magyar kerékpárosa a kiemelkedő szezon után a közösségi oldalán úgy összegzett: hihetetlen, mennyi minden történt vele az elmúlt esztendőben.

 

Mint ismert, az amerikai Sepp Kuss győzött a vasárnap zárult Vuelta a Espanán, amelyen Valter Attila a 22. helyen végzett, csapatuk, a Jumbo-Visma pedig történelmi triplázást hajtott végre azzal, hogy egy évben megnyerte a Giro d’Italiát, a Tour de France-t és a spanyol országúti kerékpáros körversenyt is.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelkedő szezon után Valter a közösségi oldalán úgy fogalmazott: hihetetlen, mennyi minden történt vele az elmúlt esztendőben.

„Történelem. Nem sokszor írnám le ezt a szót. Olyan fellengzős nekem, most mégis illik ide. Tegnap egy hónap, vagy inkább egy élet kemény munkáját fejeztük be. Egy éven belül három Grand Tourt nyertünk a Team Jumbo-Visma Cycling csapatával és ebből én is kivehettem a részem!

Hihetetlen számomra, hogy mennyi minden történt velem kevesebb mint egy év alatt. Nem gondoltam, hogy ekkora hatással lesz rám ez az élmény, de most olyan önfeledt büszkeséget és boldogságot érzek, ami csak párszor adatik meg az életben. Rengeteget tudnék mesélni, fogok is, de most egy kis pihenő!

Nagyon köszönöm a három hét során kapott szurkolást, ti is igazán felejthetetlenné tettétek ezt a La Vuelta-t!”

Borítókép: Súria, 2023. augusztus 28. Valter Attila (b) és a szlovén Primoz Roglic, a Jumbo Visma csapat versenyzői a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny harmadik, Súria és Arinsal közötti, 158,5 km-es szakaszának kezdete előtt Súriában 2023. augusztus 28-án. MTI/EPA-EFE/Manuel Bruque

További tartalmak