Musorujsag
Élő Eredmények

Édesapja szerint Valter Attila abszolút teljesítette, amiért szerződtették

Édesapja szerint Valter Attila abszolút teljesítette, amiért szerződtették

m4sport.hu
Egy-két éven belül a csúcsra érhet a magyar kerékpáros, és akkor már a csapaton múlik, milyen szerepet szánnak neki egy-egy versenyen.

Valter Attila a 22. helyen végzett a szeptember közepén véget ért Vuelta a Espanán, csapata, a Jumbo-Visma viszont történelmi triplázást hajtott végre azzal, hogy egy évben megnyerte a Giro d’Italiát, a Tour de France-t és a spanyol országúti kerékpáros körversenyt is. A holland csapat bringásai elfoglalták az összetett dobogóját, a győztes amerikai Sepp Kuss mellett a második helyet a dán Jonas Vingegaard, a harmadikat a szlovén Primoz Roglic szerezte meg.

A magyar kerékpáros segítőként kiváló teljesítményt nyújtva az összetettben dobogóra állhatott Madridban, mivel a Jumbo-Visma megnyerte a csapatversenyt.

Volt egy csomó szakasz, amikor az első két órát nem mutatták a tévéközvetítésben, pedig neki ott volt a legnagyobb feladata. De a verseny fájlokból én láttam, hogy ott milyen munkát tudott elvégezni, és miért nem maradt a végére egy kis plusz teljesítmény. De szerencsére azt is láthattuk, amikor a végén kellett neki menni, akkor is helyt tudott állni” – értékelte fia teljesítményét Valter Tibor, aki a csömöri kerékpáros iskolájában folyó munka miatt kevésbé tudta követni televízión az eseményeket.

Kapcsolódó tartalom

Előre tudtuk, hogy mire szerződtették, mi lesz a feladata a versenyen. Szerintem abszolút teljesítette amivel megbízták. Bízom benne, továbbra is be tud kerülni ilyen nagy formációba. Én bíztam benne, van egyfajta ereje, kérdés volt, hogy ezt a csapat mire használja. Engedik őt versenyezni, vagy az ő erejét kihasználják valakinek, aki mondjuk egy befejező ember” – mondta az édesapa.

Elárulta, tudták, hogy az első év ilyen lesz, hogy többször lesznek segítők, mint ahányszor kapnak lehetőséget. De azért van hároméves szerződés, ezt is meg kell tanulni. Előző klubjában levesebb megkötöttség volt, ott mindenki mehetett magáért.

Kapcsolódó tartalom

Erőnlétben is fejlődött, és bízom benne, hogy a következő években még hozzá tud tenni egy-lét százalékot mindenféle teljesítménymutatókba. Akkor valóban megérkezik a legjobbak közé, és ott már valóban a csapaton múlik, hogyan látják, mikor van ott az ideje, hogy ő is szerepet kapjon egy-egy versenyen“.

Valter Tibor szerint fia teljesítménye egy nagyon nagy motiváció az iskolájában, hiszen Attilának és az előtte lévő generációjának ez a lehetőség olyan volt, mint valami elérhetetlen dolog. “Most, hogy már több emberünk is ott van, sok versenyző be tudott kerülni, most már minden fiatalnak az a célja, hogy szeretnének profi pályafutást megkezdeni, de ez már sok mindentől függ“.

Borítókép: Valter Attila és a Jumbo-Visma csapata a Vuelta dobogóján, Madridban (Fotó: EPA/Manuel Bruque)

További tartalmak