Musorujsag
Élő Eredmények

Eisenkrammer Károly: A Tour de Hongrie 2024-ben is a sprintereknek kedvez majd

Eisenkrammer Károly: A Tour de Hongrie 2024-ben is a sprintereknek kedvez majd

m4sport.hu/mti
Ugyan az útvonal hivatalos bejelentésére márciusig várni kell, azt már tudni lehet, hogy a jövő évi Tour de Hongrie kerékpáros körverseny a sprintereknek kedvez majd. Ezt Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője a közmédiának adott interjúban árulta el, valamint értkelte a magyar körverseny fejlődését és 2023-as évét, érintve a hazai kerékpársportot és a jövő évi Tdh-t is.

Az M4 Sporton december 29-én, 15:15-től közel egyórás összefoglalót láthatnak a 2023-as Tour de Hongrie-ról.

Eisenkrammer a 2024-es Tour De Hongrie-ról elöljáróban annyit elmondott, hogy sok város verseng azért, hogy állomása legyen a magyar körnek.

„Azt el lehet már most mondani, hogy turisztikai szempontból is kiemelkedő magyar város lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak is.”

Hozzátette, a jövő évi útvonal, az ötből legalább három szakasz is a sprintereknek kedvez majd: „várjuk vissza a világsztár sprintereket” – mondta.

Mivel a viadal idén már Pro Series-versenyként szerepelt a naptárban, ezért számos nagy név indult, Eisenkrammer megjegyezte, bízik abban, hogy hasonlóan erős vagy akár még erősebb is lehet jövőre a mezőny.

„Rögös és helyenként szomorú pillanatokkal teli úton jutottunk el idáig. Szerencsére amióta 2015-ben újraélesztették az eseményt, a magyar kormánynak köszönhetően évről évre emelkedik a verseny színvonala” – mondta a főszervező. Kiemelte, hogy a Tour de Hongrie újraindítás egyben a magyar csapatok felemelkedését is szolgálta, innen pedig olyan klasszisok kerülhettek ki, mint Valter Attila, Fetter Erik, vagy Peák Barnabás.

Borítókép: MTI/Katona Tibor

További tartalmak