Musorujsag
Élő Eredmények

Kulcscsonttörése utáni legjobb eredményét érte el Vas Blanka

Kulcscsonttörése utáni legjobb eredményét érte el Vas Blanka

MTI
Vas Kata Blanka kulcscsonttörése óta a legjobb eredményét érte el azzal, hogy negyedik lett a diegemi villanyfényes cyclocross (terepkerékpár)-viadalon.

A csütörtök esti belgiumi versenyen elsősorban a meredek rézsűk, épített rámpák és a homokos részek jelentették a nehézséget. Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, utóbbi számban U23-as világbajnok bringása az egész versenyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva szerezte meg a negyedik pozíciót, amely a legelőkelőbb eredménye azóta, hogy október 18-án bukott edzés közben és eltörte a kulcscsontját. Kedden Gaverében ötödik helyen zárt a vk-futamon.

A Superprestige-sorozatba tartozó viadalon a holland Puck Pieterse diadalmaskodott.

Vas a nőknél ott van a versenyben maradt három jelölt között az Év sportolója elismerésért, amelyet január 8-án 19.30 órától az M4 Sport-Az Év sportolója Gálán adnak át.

Borítókép: Budapest, 2022. január 9. A későbbi győztes Vas Kata Blanka, a Team SD Worx versenyzője a női elit 19+ kategória versenyében a terepkerékpár (cyclocross) országos bajnokságon a városligeti Királydombon 2022. január 9-én. MTI/Bruzák Noémi

További tartalmak