Musorujsag
Élő Eredmények

Betegség miatt veszélybe került Vas Kata Blanka vb-szereplése

Betegség miatt veszélybe került Vas Kata Blanka vb-szereplése

MTI
Betegség miatt veszélybe került Vas Kata Blanka szereplése a tábori terepkerékpáros (cyclocross) világbajnokság szombati felnőtt női versenyében.

 

„Sajnos beteg lett, az elmúlt két napban gyengélkedett, nem érzi a legjobban magát, a mai napon még kérdéses, hogy indulni tud-e a hétvégén. Attól függően fog versenyezni, hogy holnap hogyan érzi magát, bízom benne, hogy megfelelő állapotban rajthoz tud állni” – fogalmazott az MTI megkeresésére Dér Zsolt szövetségi kapitány.

Leszögezte: nagyon rosszkor jött a betegség, mivel az SD Worx-Protime 22 esztendős bringása október közepi kulcscsonttörése után egyre stabilabban hozta a jó eredményeket az elmúlt időszakban, az utolsó világkupa-állomáson, a hollandiai Hoogerheidében vasárnap úgy lett második, hogy mindössze egy másodperccel maradt el a világ- és Európa-bajnok, hazai közönségkedvenc Fem van Empeltől.

„Nagyon kecsegtető, motiváló és bizakodásra okot adó volt a formája a csehországi világbajnokságot illetően. Sérüléséből visszatérve előzetesen a legjobb ötbe kerülést célozta meg Blanka, ezzel a formával viszont bármi elképzelhető lett volna, akár egy dobogós helyezés is. Meglátjuk, hogyan fogja érezni magát és tudja-e vállalni a versenyt, bizakodunk” – fejtette ki Dér Zsolt.

 

Borítókép: Vas Kata Blanka a glasgow-i kerékpáros világbajnokság U23-as hegyikerékpáros nõi versenyében 2023. augusztus 11-én (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

További tartalmak