Musorujsag
Élő Eredmények

Eldőlt, Vas Kata Blanka betegség miatt nem indul a cyclocross-vb-n

Eldőlt, Vas Kata Blanka betegség miatt nem indul a cyclocross-vb-n

MTI
A betegséggel küszködő Vas Kata Blanka nem indul a csehországi Táborban péntektől vasárnapig sorra kerülő terepkerékpáros (cyclocross) világbajnokságon.

A magyar versenyző szereplése szerda óta kérdéses volt, de Dér Zsolt szövetségi kapitány még bízott benne, hogy szombatig jobban fogja érezni magát és tudja vállalni a versenyzést. Az MTI-nek úgy nyilatkozott, az elmúlt hetekben mutatott remek formájával kiváló eredményt érhetett volna el, akár dobogós helyre is reális esélye nyílt volna.

Holland csapata, az SD Worx-Protime ugyanakkor pénteken az Instagram-oldalán közölte, hogy Vas Kata Blanka nem indul a vb-n vírusos fertőzése miatt.

„Nagyon sajnálatos, hogy Blanka nem vehet részt a világbajnokságon” – mondta Lars Boom sportigazgató. Emlékeztetett rá, hogy a magyar kerekes kulcscsonttörés miatt kihagyta a cyclocross-idény egy részét, de mostanra megfelelő állapotba került ahhoz, hogy jó eredményt érjen el a világbajnokságon, az elmúlt napokat azonban ágyban töltötte. Úgy folytatta, a Táborban kialakított pálya kedvezett volna neki, de nem opció, hogy induljon a vb-n, most a pihenés és a felépülés az elsődleges.

A világbajnokságon így hét magyar szerepel: a férfiaknál a felnőttek között a magyar bajnok Dina Márton, az U23-as korosztályban a felnőtteknél magyar bajnoki bronzérmes Endrédi Máté, az U19-esek között pedig Takács Zsombor, Vas Barnabás, Zsembery Boldizsár és Kiss Benedek képviseli a magyar színeket, míg a nőknél az U19-es korcsoportban Bruchner Regina.

Borítókép: Budapest, 2022. január 9. A későbbi győztes Vas Kata Blanka, a Team SD Worx versenyzője a női elit 19+ kategória versenyében a terepkerékpár (cyclocross) országos bajnokságon a városligeti Királydombon 2022. január 9-én. MTI/Bruzák Noémi

További tartalmak