Musorujsag
Élő Eredmények

Valter Attila hatodik lett az UAE Tour királyszakaszán

Valter Attila hatodik lett az UAE Tour királyszakaszán

m4sport.hu
A Team Visma | Lease a Bike magyar bringása a hatodik helyen gurult át a célvonalon az Egyesült Arab Emírségek kerékpáros körversenyének (UAE Tour) harmadik, hegyi befutóval végződő szakaszán.

Valter – aki a nyitónapon nem sokkal a cél előtt nagyott esett, kedden pedig a 22. lett a kicsit több mint 12 kilométeres egyéni időfutamon – csapata első számú emberként várta a 176 kilométer hosszúságú etapot, ami a hétnapos World Tour-verseny legnehezebbje volt.

A kereseknek a szakasz végén 19 km-et kellett mászniuk az átlag 5,6%-os meredekségű Jebel Jaisra, amelyen végig nagyszerűen helyezkedett Valter.

Nem sokkal az utolsó kilométer kezdete előtt Ben O’Connor (Decathlon AG2R La Mondiale Team) támadott egy csapattársa segítségével, és a Giro- és Tour-szakaszgyőztes ausztrálnak sikerült akkora előnyt kialakítania a mezőnnyel szemben, hogy már nem érték őt utol.

A második helyen az utóbb az összetettben a vezetést átvevő Jay Vine (UEA Team Emirates) végzett, a harmadik Lennert van Eetvelt (Lotto Dstny) lett, Valter öt másodperc lemaradással a hatodik helyen ért célba, összetettben pedig feljött a 10. helyre, 39 másodperc hátránnyal áll az éllovashoz képest.

Csütörtökön 175 kilométeres dubaji sík szakasz vár a mezőnyre.

Borítókép: Instagram/Valter Attila

További tartalmak