Musorujsag
Élő Eredmények

„Akárhogy is alakul, ezt elrakom emlékbe” – kapitányként készül Valter Attila a Strade Bianchéra

„Akárhogy is alakul, ezt elrakom emlékbe” – kapitányként készül Valter Attila a Strade Bianchéra

m4sport.hu
Szombaton rendezik az egyik legnívósabb olaszországi egynapos kerékpáros körversenyt, a Strade Bianchét. A rajtnál ott lesz Valter Attila és Fetter Erik is, a két magyar versenyző pedig az M4 Sport helyszíni riporterének, Várhegyi Benjáminnak mesélt várakozásairól a viadal előtt.

Valter Attila számára különleges lesz az idei Strade, hiszen a Visma-Lease Bike kapitányként számol vele, nagyon erős sor fogja őt segíteni. Emellett az sem utolsó szempont, hogy az elmúlt napokban szinte folyamatosan esik az eső Toszkánában, ami jelentősen befolyásolhatja a verseny körülményeit.

„A körülmények nem olyanok, mint szoktak lenni, de attól még tökéletesek, aki a mountainbike-ból jön, hozzászokhatott a sárhoz. Talán ez egy extra előny nekem, remélem, jól fogom érezni magam. Bízom az idei jó szereplésben, nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen sorral is kapitányi szerepet kapok. Az túlzás, hogy nincs rajtam nyomás, segítőként azt szerettem pont, hogy nem voltam, remélem, ezzel most én veszem le a többiekről a terhet” – mondta a rajt előtti napon (pénteken) az M4 Sportnak Valter Attila.

„Tipikusan az a verseny, ahol a szerencse egy hatalmas faktor, szóval felesleges azon stresszelni, hogy mi lesz holnap. Jó formában vagyok, az UAE Tour nagyon jól sikerült, bár volt egy bukás az első nap, ami inkább utána jött ki, csak otthon vettem észre néhány maradványt a sérülésből, de szombatra ennek nyoma sem lesz. A formát áthoztam az arab versenyről, kellő magabiztossággal vágok a Stradénak” – jelentette ki határozottan a Visma-Lease Bike magyar versenyzője.

Kapcsolódó tartalom

„Nagyon sokat változik a sport, és most sokkal távolabbról mennek a favoritok. Persze ez a plusz harminc kilométer azt jelentheti, hogy semmit nem változik” – fogalmazott a verseny taktikai részéről Valter, aki szerint idén sem kizárt, hogy a győztes támadás a Monte Sante Marie-n következik be. – Mi is hamar merünk indítani, bízunk a saját erőnkben, kíváncsi vagyok.

„Nem mi vagyunk a favoritok, hanem egyértelműen Tadej Pogacar, de ki kell használnunk a csapat erejét, ahogy szoktuk. Akárhogy is alakul a verseny, elrakom emlékbe, hogy a világ egyik legszebb versenyén, az egyik legerősebb csapatnak én lehetek a kapitánya, ez egy felemelő érzés” – mondta a csapatáról Valter, akit a tavalyi Vuelta-győztes Sepp Kuss, illetve Christophe Laporte is segíthet a Strade Bianchén.

Kapcsolódó tartalom

Valter Attila mellett ott lesz a rajtnál az Eolo-Kometa kerékpárosa, Fetter Erik is.

„Remélem, hogy szebb lesz az idő, de feláztatja az eső a talajt, szóval érdekesek lesznek a murvás szakaszok. Eddigi három Stradémon mindig jó körülmények voltak, de örülök, hogy most ilyen, mert így Attilának és nekem is jobb lesz szerintem. Mivel a terepkerékpározásból jövünk, hozzászoktunk ezekhez a körülményekhez – fogalmazott Fetter Erik, az Eolo-Kometa versenyzője. – Arra fogok koncentrálni, hogy minél tovább az első csoporttal legyek, ameddig csak tudok. Nem tudom, mit terveznek a nagy sztárok, igyekszem velük felvenni a versenyt.”

A tavalyi verseny során próbált belekerülni egy szökésbe, emiatt közel száz kilométert tekert egyedül, ezt most mindenképp szeretné elkerülni.

„Valter Attilára teszem majd a kereket, neki nagy tapasztalata van itt” – mosolygott a negyedik Strade Bianche versenyére készülő Fetter, aki jó erőben érzi magát, magabiztosan várja szombati rajtot.

A Strade Bianche szombaton 14 órakor indul Sienából, ahová a versenyzők egy 215 kilométeres szakaszt követően térnek vissza.

Borítókép: Fotó: Valter Attila/Facebook

További tartalmak