Musorujsag
Élő Eredmények

Fetter Erik feladta a Strade Bianchét: Semmi erőm nem volt ma

Fetter Erik feladta a Strade Bianchét: Semmi erőm nem volt ma

m4sport.hu
Nem tudta befejezni a Strade Bianche elnevezésű egynapos országúti kerékpáros viadalt Fetter Erik, aki maga sem érti, miért fogyott el az ereje.

„Elég rossz napom volt, nem igazán jöttek azok az érzések és az az erő, amit vártam. Az edzések, a felkészülésem, a felkészültségem alapján úgy éreztem, hogy nagyon jó munka van bennem, ami bennem is van, de valahogy nem nagyon akar kijönni. Most gondolkodunk, hogy mi lehet, mert az elmúlt hetekre is ez volt jellemző, hogy voltak edzések, amik iszonyat jól mentek és voltak, amik nagyon rosszul, és nem igazán láttuk az indokokat” – mondta a Polti Kometa 23 éves bringása az M4 Sportnak. „Ma is semmi erőm nem volt, az elején még bírtam, de elég kemény verseny volt, nem igazán volt lassú tempó, az elejétől kezdve brutál menés volt, és egyszer csak az egyik szektor után, amikor megnyúlt a mezőny, nem tudtam követni már a kereket, sajnos leszakadtam, és onnan már nem volt visszaút. Most az a feladat, hogy megpróbáljuk kideríteni, hogy mi van a háttérben.”

Fetter Erik hozzátette, abból a szempontból nem csalódott, hogy mindent megtett és beleadott, az azonban aggodalomra ad okot, hogy közel sem volt a legjobb énjéhez és be se tudta fejezni a versenyt. „Ki kell deríteni, hogy mi most a helyes lépés, pihennem kell-e vagy még keményebben edzeni” – mondta.

Ami a versenyt illeti, nagyjából hasonlóra számított, bár azt nem gondolta volna, hogy a rajttól kezdve „ennyire durva menés” lesz. „Pogacar pedig Pogacar, számítottam rá, hogy meg fogja próbálni, mert tudja, hogy nem igazán lesz egyetértés mögötte, ő pedig tud egy olyan tempót nyomni még 80 kilométeren át is, ami elég lehet” – utalt arra, hogy a szlovén favorit 80 kilométeres szökés után nyerte meg a murvás részekkel nehezített legendás versenyt.

Borítókép: Nicolosi, 2022. május 11. Fetter Erik, az EOLO-Kometa csapat tagja a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Avola és Etna-Nicolos közötti 172 kilométeres negyedik szakaszán a szicíliai Etna-Nicolosiben 2022. május 10-én. MTI/EPA/ANSA/Maurizio Brambatti

További tartalmak