Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: a háromszoros világbajnok Peter Sagan is elindul a 2024-es Tour de Hongrie-n

Hivatalos: a háromszoros világbajnok Peter Sagan is elindul a 2024-es Tour de Hongrie-n

m4sport.hu
A Tour de Hongrie szervezőbiztossága kedden bejelentette, hogy a 2024-es magyarországi kerékpáros körversenyen a Pierre Baguette Cycling sztárja, a háromszoros világbajnok Peter Sagan is részt vesz.

A 34 esztendős szlovák sprinter országúton háromszor, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben világbajnok volt, hétszer érdemelte ki a Tour de France-on a sprinterek pontversenyének győztesét megillető zöld trikót, nyert többek között a flandriai körversenyen és a Párizs-Roubaix egynapos klasszikusokon. A francia körversenyen pályafutása során 12 szakaszon lett első, diadalmaskodott két Giro d’Italia-etapon, valamint négy Vuelta a Espana-szakaszon.

Korábban bejelentett tervei arról szóltak, hogy a tavalyi volt az utolsó teljes idénye országúton, ezt az évet pedig néhány országúti viadal mellett főképp arra szánja, hogy kvótát szerezzen és felkészüljön hegyikerékpárban a párizsi olimpiára. Sagan másfél hete Olaszországban szívműtéten esett át, mivel egy hegyikerékpáros viadalt követően szívritmuszavart diagnosztizáltak nála.

„A Sagan-jelenség olyan intenzív az elmúlt tizenöt évben a kerékpársportban és rám személy szerint is akkora hatással volt, hogy óriási dolog az indulása a verseny számára – fogalmazott az MTI-nek Eisenkrammer Károly főszervező, és hangsúlyozta, a sportág szurkolói is érteni fogják, mit jelent a háromszoros világbajnok részvétele Magyarországnak. – A brit Mark Cavendish és Sagan szereplése egyszerre, egyazon versenyen bárhol is történne a világon, nagy szám lenne.”

A versenyt szervező Vuelta Kft. ügyvezetője elárulta: titkon egész télen arra vágyott, hogy azon tavaszi egy-két országúti viadal között, amely szükséges Sagan ideális hegyikerékpáros olimpiai felkészüléséhez, ott legyen a Tour de Hongrie is.

A kerékpársport elmúlt másfél évtizedének másik meghatározó sprintere, a 2011-ben világbajnok Cavendish február közepén jelentette be, hogy részt vesz a magyarországi viadalon.

A május 8. és 12. közt sorra kerülő 45. Tour de Hongrie részletes programját kedden 17 órától az Útvonal-Bemutató Gálán jelentik be, amelyet az M4 Sporton élőben közvetítünk.

Borítókép: Rocamadour, 2022. július 23. Peter Sagan, a TotalEnergies csapat szlovák versenyzõje célba ér a 109. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 20., Lacapelle-Marival és Rocamadour közötti 40,7 kilométeres egyéni idõfutamán 2022. július 23-án. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

További tartalmak