Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: az Ineos Grenadiers is rajthoz áll a Tour de Hongrie-n

Hivatalos: az Ineos Grenadiers is rajthoz áll a Tour de Hongrie-n

MTI
A Tour de Hongrie szervezői pénteken honlapjukon jelentették be, hogy a tavaly Tour de France-győztessel és olimpiai bajnokkal a soraiban érkező Ineos Grenadiers csapata is rajthoz áll idén a magyar országúti kerékpáros körversenyen.

 

A korábban Team Sky néven futó együttes hét Tour de France, három Giro d’Italia, két Vuelta a Espana, három Monumentum-győzelmet is ünnepelhetett már, emellett két világranglista elsőséget és négy világbajnoki címet is szerzett.

A csapat olyan kiemelkedő versenyzőkkel rendelkezik, mint Egan Bernal, a 2019-es francia körverseny és a 2021-es Giro d’Italia összetett győztese, aki 2022 januárjában csaknem életét vesztette edzésen egy baleset következtében, de nyolc hónap után visszatért a profik közé. A walesi Geraint Thomas szintén Tour de France-győztes, és a tavalyi olasz körversenyen is a dobogón zárt. Filippo Ganna regnáló egyórás világcsúcstartó és kétszeres időfutam-világbajnok, Tobias Foss szintén világbajnoka a számnak, Joshua Tarling pedig az aktuális Európa-bajnok.

A lengyel Michal Kwiatkowski olyan rangos egynapos versenyek sorát nyerte meg, mint a Milánó-Sanremo, az Amstel Gold Race, a Strade Bianche, a Donostia San Sebastian vagy az E3 Classic. Mellette pedig a brit Tom Pidcock is csapattag, aki hegyi kerékpározásban olimpiai bajnok, terepkerékpárban világbajnok, országúton pedig Strade Bianche-győztes és Tour de France-szakaszgyőztes. A csapat sprinterklasszisa, Elia Viviani a pályán olimpiai bajnok omniumban, országúton kilencszeres háromhetes szakaszgyőztes.

A 2022-es viadalon az összetett verseny győztese az Ineos színeiben tekerő Eddie Dunbar volt, de tavaly nem sikerült megvédenie a címét az együttesnek. A 45. Tour de Hongrie-ra – amely Karcagról rajtol és a főváros érintésével Pécsen zárul – május 8. és 12. között kerül sor, várhatóan húsz csapat részvételével.

 

További tartalmak