Musorujsag
Élő Eredmények

Vas Blanka 83. az Amstel Gold Race-n, komikus befutó döntött

Vas Blanka 83. az Amstel Gold Race-n, komikus befutó döntött

MTI
A férfiaknál Tom Pidcock, míg a nőknél Marianne Vos nyerte az Amstel Gold Race elnevezésű hollandiai egynapos országúti kerékpáros viadalt, amelyen egyedüli magyar indulóként Vas Kata Blanka 83. lett.

A férfiak 253,6 kilométeres versenyében egy tízfős szökevénycsoportból került ki a győztes, a sprintben a terepkerékpárban világbajnok brit versenyző bizonyult a leggyorsabbnak a svájci Marc Hirschi és a belga Tiesj Benoot előtt. A mezőny – benne a világbajnok Mathieu van der Poellal – 11 másodperc hátránnyal ért célba a közel hatórás száguldás végén.

A nők 101,4 kilométeres küzdelmét drámai befutó döntötte el, ugyanis Vas Kata Blanka holland csapattársa, Lorena Wiebes hiába volt a leggyorsabb a húszfős sprintbefutóban, túl korán kezdett ünnepelni, így honfitársa, Marianne Vos végül megelőzte őt. Az SD Worx-Protime magyar bringása még az utolsó tíz kilométeren is sokat dolgozott azért, hogy a mezőny utolérje a három szökevényt, amikor ez megtörtént, akkor Vas leszakadt és végül 2:55 perc hátránnyal a 83. helyen ért célba.

Borítókép: Vanik Zoltán/bringasport.hu

További tartalmak