Musorujsag
Élő Eredmények

Elhagyhatta a kórházat a két hete hatalmasat bukó Tour de France-címvédő

Elhagyhatta a kórházat a két hete hatalmasat bukó Tour de France-címvédő

MTI
A baszk országúti kerékpáros körversenyen hatalmasat bukó Jonas Vingegaard tizenkét nap után elhagyhatta vitoriai kórházat.

Keddi távozásáról a Valter Attilát is foglalkoztató csapata, a Visma-Lease a Bike közölt fényképet, melyen az előző két Tour de France-on győztes bringás az intézmény kapujában mosolyogva pózolt úgy, hogy a jobb karja fel volt kötve.

„Szeretnék köszönetet mondani a kórház teljes személyzetének, hogy gondoskodtak rólam. Mindenkinek szeretném megköszönni a lelki támogatást is” – mondta a 27 éves versenyző.

A baleset április 4-én a baszk körversenyen történt 33 kilométerre a céltól, amikor az egyik versenyző lejtmenetben nagy sebességnél elesett, ez pedig olyan láncreakciót indított be, hogy mögötte szinte mindenki bukott. A dán kerekes is a pórul járt versenyzők között volt, láthatóan alig tudott mozogni, nem tudott felállni, az orvosok már az út szélén megkezdték a kezelését, majd oxigénmaszkkal és nyakmerevítővel szállították kórházba. Vingegaardnak a kulcscsontja és több bordája is eltört, zúzódott a tüdeje, továbbá légmelle is kialakult.

Egyelőre kérdéses, hogy – ha egyáltalán ott lehet a rajtnál – milyen állapotban lesz az idei Touron, amely június 29-én rajtol Firenzében.

Borítókép: Jonas Vingegaard (Fotó: EPA/Roberto Bettini)

További tartalmak