Musorujsag
Élő Eredmények

Az MKSZ elnöke szerint Budapesten és környékén ugyanannyian voltak kíváncsiak a magyar körversenyre, mint a Giróra

Az MKSZ elnöke szerint Budapesten és környékén ugyanannyian voltak kíváncsiak a magyar körversenyre, mint a Giróra

MTI
Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke szerint a vasárnap zárult Tour de Hongrie szombati szakaszára Budapesten ugyanakkora tömeg volt kíváncsi, mint amikor két évvel korábban a Giro d'Italiát látta vendégül a magyar főváros.

„Mint minden versenysport, így a kerékpársport is elsősorban a versenyzőkről szól. Ugyanakkor fontosak a csapatok, a kiszolgáló személyzet, a barátok, a családi háttér, az edzők, a klubok is, és természetesen a rajongók, akikből hála a Jóistennek egyre többet látunk akár a rajt- és célterületeken, akár a versenyek során szurkolói pontokon” – mondta az MTI-nek az MKSZ első embere, aki kitért a magyar körverseny szombati szakaszának rajtjára is. – „Amikor elrajtoltunk a Hősök teréről, azt láttuk, hogy Budapesten és a környékén ugyanannyian voltak kíváncsiak a Tour de Hongrie-ra, mint annak idején a Giro Nagy Rajtjára.”

Princzinger Péter megemlítette: úgy érzik, valamit vissza kell adniuk a támogatóiknak, segítőiknek, rajongóiknak. Ezért egy baseball sapkát, amit a jelenleg a Girón szereplő magyar bajnok, Valter Attila, illetve a magyar körversenyen indult háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan és a 2011-ben vb-aranyérmes brit Mark Cavendish is aláírt, árverésre bocsátanak, az ebből befolyt pénzt pedig jótékony célra, beteg gyermekek családjainak támogatására fordítják.

Borítókép: Petrorini Márió/Tour de Hongrie

További tartalmak