Musorujsag
Élő Eredmények

Alig maradt remény magyar pályakerékpáros indulására a párizsi olimpián

Alig maradt remény magyar pályakerékpáros indulására a párizsi olimpián

MTI
Szalontay Sándor pályakerékpáros továbbra is tartalék, vagyis „csodának kellene történnie ahhoz, hogy kijusson a párizsi olimpiára.”

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) véglegesítette az ötkarikás kvótákat, és erről tájékoztatta a magyar szövetséget is. Ez alapján Szalontay továbbra is tartalék státuszban maradt, vagyis csodának kellene történnie ahhoz, hogy kijusson az olimpiára. Így a magyar bringás nélkül fogják megszervezni a párizsi játékok pályaversenyeit – írta klubja, a Kőbányai BringAréna a Facebook-oldalán.

Hozzátették: Szalontay a rossz hírt Németországban kapta, ugyanis ezen a héten négy pályaversenyen vesz részt, és a világbajnoki kvalifikációhoz gyűjti a pontokat.

Az országos csúcstartó két hete még abban bízhatott, hogy az izraeli és a suriname-i szövetség is lemond egyik kvótájáról, ezzel megszerezhetné az indulási jogot a párizsi játékokra.

Olimpián legutóbb Szabolcsi Szilvia képviselte a magyar pályakerékpárosokat 24 éve, a 2000-es, sydneyi játékokon, amelyen ötödik helyen zárt a 200 méteres repülőversenyben.

Borítókép: Szalontay Sándor (Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann)

További tartalmak