Musorujsag
Élő Eredmények

Valter Attila 35. lett a Giro 10. szakaszán, Pogacar őrzi előnyét

Valter Attila 35. lett a Giro 10. szakaszán, Pogacar őrzi előnyét

MTI
A francia Valentin Paret-Peintre nyerte Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny tizedik szakaszát, amelyen Valter Attila a 35. lett, az összetett élén pedig változatlanul a szlovén Tadej Pogacar áll.

A hétfői pihenőnapot követően kedden a Pompei és Bocca della Selva között 142 kilométeres etap várt a kerékpárosokra, a táv derekán egy második kategóriás emelkedővel, a végén pedig első kategóriás hegyi befutóval. Négyen nem vállalták a folytatást, köztük a magyar bajnok Valter csapattársa, a vasárnap Nápolyban szakaszt nyerő holland Olav Kooij, aki a szünnapon belázasodott, így a Visma-Lease a Bike már csak öt bringással szerepel az olasz körversenyen.

A szakasz utolsó része nagyon megrostálta az élmezőnyt és a fő csoportot is, Valter csak az utolsó kilométereken szakadt le az egyik üldözőbolyból, és végül 35. lett 5:15 perc hátránnyal.

Pogacar és közvetlen riválisai együtt érkeztek be a célba, így a szlovén sztár megőrizte 2:40 perces előnyét a kolumbiai Daniel Martínezzel szemben. Valter összetettben a 34. helyen áll.

Valter Attila a célba érkezés után az M4 Sportnak elmondta, a pihenőnap után sokkal jobban érezte magát, mint az első kilenc szakaszon, és a támadásaival is elégedett volt. „Úgy érzem, egy kicsit magamra találtam, kicsit sikerült lehiggadnom, regenerálódni a sérülésekből, meg fejben is kicsit bátrabbnak lenni, jobban összerakni. Sokat támadtam, egész jókat is, egyszer benne voltam egy gyönyörű szökésben Filippo Gannával és Edoardo Affinivel, ennél jobb nem is kell, és nem értem, hogyan, de utolértek, pedig mondtam, hogy ezt a szökést nem lehet utolérni, ahol Ganna és Affini ott van, és mégis. Úgyhogy nagyon érdekes ez a Giro, mert azok a szökések, amire nagyon számítana az ember, hogy elmegy, az nem megy el.”

Valter beszámolója szerint a sikeres szökésnél ő is közel volt a csoporthoz, amelyben azonban benne volt csapattársa, Jan Tratnik is és mivel ők ketten felváltva segítik a csapat elsőszámú emberét, így ő maradt. Ennek örült, mert akkor éppen nem érezte jól magát, de a folytatásban sikerült regenerálódnia és jól tudott haladni, sokáig a legjobbakkal tekert.

Giro d’Italia, 10. szakasz, Pompei-Bocca della Selva, 142 km, hegyi befutó:
1. Valentin Paret-Peintre (francia, Decathlon-AG2R-La Mondiale Team) 3:43:50 óra
2. Romain Bardet (francia, dsm-firmenich – PostNL) 29 mp hátrány
3. Jan Tratnik (szlovén, Team Visma – Lease a Bike) 1:01 p h.
…35. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 5:15 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 36:46:08 óra
2. Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 2:40 p h.
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 2:58 p h
…34. Valter 35:21 p h.

Szerdán a Foiano di Val Fortore és Francavilla al Mare közötti 207 kilométeres távval folytatódik a 107. Giro d’Italia, a mezőny összesen 3400 kilométert teker, amíg a jövő vasárnapi záróetapon Rómában célba ér.

Borítókép: Instagram/Valter Attila

További tartalmak