Musorujsag
Élő Eredmények

Valter Attiláék tovább fogytak: a csapat első számú embere is feladta a Giro d'Italiát

Valter Attiláék tovább fogytak: a csapat első számú embere is feladta a Giro d'Italiát

m4sport.hu
Már csak négy kerékpárosa van versenyben a Team Visma | Lease a Bike csapatának a Giro d'Italián, miután az összetettben 5. helyen álló és a fiatalok versenyét vezető Cian Uijtdebroeks feladta az olasz háromhetest.

A hírt a holland kerékpárcsapat osztotta meg a szerdai szakasz előtt, mint írják, a 21 éves belga kerekes nem érezte jól magát az utóbbi napokban, állapota a keddi, hegyi befutós etapon tovább rosszabbodott, így a feladás mellett döntött a sor.

A Vismának így már csak négy versenyzője maradt a Girón, Valter Attila mellett Edoadro Affini, Jan Tratnik és Tim van Dijke. A rutinos Robert Gesink a 2. szakasz előtt adta fel a viadalt, az Európa-bajnok Christophe Laporte szombaton dobta be a törölközőt, a 9. etapon győztes Olav Kooij pedig a hétfői szünnapon lázasodott be, kedden már nem volt ott a rajtvonalnál.

Valter összetettben a 34. helyen áll, szerdán a Foiano di Val Fortore és Francavilla al Mare közötti 207 kilométeres távval folytatódik a 107. Giro d’Italia, a mezőny összesen 3400 kilométert teker, amíg a jövő vasárnapi záróetapon Rómában célba ér.

Borítókép: EPA/IVAN BENEDETTO

További tartalmak