Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Én csak hátul kajálgattam” – Buddha-módban tekert a pénteki szakaszon Valter Attila

„Én csak hátul kajálgattam” – Buddha-módban tekert a pénteki szakaszon Valter Attila

m4sport.hu
Hiába az oldalszél, rendkívül nyugodt napja volt a Giro d'Italia kerékpáros körverseny 13. szakaszán a Team Visma | Lease a Bike magyarjának, Valter Attilának. A versenyző az M4 Sport helyszíni riporterének, Várhegyi Benjáminnak értékelt – mivel pénteken nem sok minden történt, az elmúlt napi szökési próbálkozása is szóba kerülhetett.

„Semmilyen feladatot nem kaptam hál’ Istennek. Buddhába nyomtam az egész napot, leghátul terelgettem a többieket. Az eleje unalmas volt, kicsit idegesítő oldalszéllel, de nem történt semmi. Sokkal jobb egy ilyen nap most ilyen nehéz Giro közben. Szívesen újrapróbálnám a tegnapot, de ez így rendben volt” – fogalmazott Valter Attila az M4 Sportnak a Giro d’Italia 12. szakasza után, amelyen a mezőnnyel együtt (a 80. helyen) ért célba.

A Team Visma | Lease a Bike kerékpárosa felkészült az oldal- és szembeszélre is, így az sem zavarta.

„Én csak hátul kajálgattam, nagyon jó így versenyezni. Nem azt mondom, hogy ez szép, csak néha kell az ilyen” – mosolygott Valter, hozzátéve, hogy a lassabb szakaszt is ugyanúgy Jonathan Milan nyerte, mint az első héten, amikor 60 km/h-s száguldás előzte meg a sprintet.

A magyar versenyző számára azért is jött jól a nyugodt nap (egy háromhetes közepén egyébként sem árt), mert csütörtökön bekerült egy szökésbe, amelyből egyetértés és motiváció híján utolért üldözőcsoport lett csak.

„Nyilván a legerősebb sosem leszek egy World Tour-mezőnyben, ezért nagyon sokszor okosnak, ravasznak kell lennem, hogy nyerjek, vagy egyáltalán jó eredményt érjek el. Az idei évet jól kezdtem, de azóta az erőt sem igazán érzem magamban. Csütörtökön is egy ilyen pont volt, amikor Narvaez meghúzta a sort, ott kellett volna vele menni. Ez egy jó tanulópont volt. Szomorkodhatok, lehetek csalódott, de az nem fog segíteni. Nem szabad elszalasztani ezeket a lehetőségeket, ha ezeket nem használom ki hosszú távon, sok mindent megbánok” – fogalmazott kissé keserűen Valter Attila.

A szombati időfutamról elárulta, visszafogja magát az utolsó hét előtt, jót fog tenni neki ez a két nap. Az interjú végén még csapattársának, a pénteki szakaszon negyedik Tim Van Dijkénak is gratulált.

Giro d’Italia, 13. szakasz, Riccione-Cento, 179 km:

1. Jonathan Milan (olasz, Lidl-Trek) 4:02:03 óra
2. Stanislaw Aniolkowski (lengyel, Cofidis) azonos idővel
3. Phil Bauhaus (német, Bahrain Victorious) a. i.
…80. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 49:24:38 óra
2. Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 2:40 perc hátrány
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 2:56 p h.
…34. Valter 38:25 p h.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak