Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Oldalszélben kicsit leszakadt, de így is triplázott Jonathan Milan a Girón

Oldalszélben kicsit leszakadt, de így is triplázott Jonathan Milan a Girón

MTI
Az olasz Jonathan Milan harmadik etapsikerét zsebelte be a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 13. szakaszon Valter Attila a mezőnnyel ért célba, az összetett élcsoportja pedig nem változott.

A Riccione és Cento közötti 179 kilométeres táv kategorizált emelkedő nélkül mezőnyhajrát ígért, nem is volt esélye a nap háromfős szökésének. Az etap során áttekertek a kerékpárosok Lugón, amely csupán néhány kilométerre fekszik az – ezen a hétvégén a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjnak otthont adó – imolai versenypályától.

Bő hatvan kilométerre a céltól oldalszélben szakadt szét a mezőny, a hátsó csoportokban a többi között a szakasz egyik esélyesének számító Jonathan Milannal, illetve a Visma-Lease a Bike bringásával, Valter Attilával, ám bő húsz – nagy tempójú – kilométer után összezártak a sorok. Ezt a rövid periódust leszámítva nyugodt volt ez etap, amelyen nagy magyar zászló üdvözölte az út mentén Valtert. A záró húsz kilométerre fordulva bukás miatt szakadt meg a sor, ami azonban ismét össze tudott állni. Következhetett a mezőnyhajrá a kanyarok, a helyenként beszűkülő út és járdaszigetek miatt technikás befutónál a Lidl-Trek tökéletes felvezetést adott a pontverseny éllovasaként ciklámen trikós Milannak, aki a hazai közönség nagy örömére harmadszor nyert az idei Girón. Másodikként a lengyel Stanislaw Aniolkowski, harmadikként a német Phil Bauhaus ért célba, utóbbi a 2021-es Tour de Hongrie-n Kaposváron és Tatán nyert szakaszt.

Valter Attila a célba érkezést követően az M4 Sport helyszíni stábjának mesélt a szakaszról, mint elmondta, rendkívül nyugodt nap volt, a mezőny sem sietett, jót is tett ez neki a csütörtöki szökése után.

Az összetett élcsoportja nem módosult, az esélyesek valamennyien a mezőnnyel értek célba, a kétszeres Tour de France-győztes szlovén Tadej Pogacar változatlan előnnyel tartja előnyét. Valter is azonos idővel tekert be a 80. helyen, összetettben maradt a 34.

Eredmények, Giro d’Italia, 13. szakasz, Riccione-Cento, 179 km:
1. Jonathan Milan (olasz, Lidl-Trek) 4:02:03 óra
2. Stanislaw Aniolkowski (lengyel, Cofidis) azonos idővel
3. Phil Bauhaus (német, Bahrain Victorious) a. i.
…80. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 49:24:38 óra
2. Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 2:40 perc hátrány
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 2:56 p h.
…34. Valter 38:25 p h.

Szombaton a 107. Giro d’Italia második időfutama, a Castiglione delle Stiviere és Desenzano del Garda közötti 31,2 kilométeres egyenkénti indításos szakasz vár a mezőnyre, amely összesen 3400 kilométert teker, amíg a jövő vasárnapi záróetapon Rómában célba ér.

Borítókép: epa11348212 Italian rider Jonathan Milan of Lidl Trek team celebrates winning the 13th stage of the Giro d'Italia 2024, a 179 km cycling race from Riccione to Cento, Italy, 17 May 2024. EPA/LUCA ZENNARO

További tartalmak