Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Valter Attila szerint zavaró és dühítő volt Giro keddi szakasza előtt kialakult káosz

Valter Attila szerint zavaró és dühítő volt Giro keddi szakasza előtt kialakult káosz

m4sport.hu
A 2024-es Giro d’Italia egyetlen magyarja, Valter Attila az M4 Sportnak nyilatkozott a szerdai, 17. szakasz előtt.

A keddi szakaszt megelőző órák igencsak káoszosra sikerültek, fél órával a rajt előtt még nem lehetett tudni, milyen útvonalon is halad a mezőny. A szervezők a rendkívül rossz időjárás, havazás, havas eső és a hideg ellenlére presszionálták a csapatokat, hogy az eredeti útvonalon induljanak, de az ellenállás végül letörte szándékukat és változtattak a tervezett Livigno és Santa Cristina Valgardena közötti 202 kilométeres etapon, végül 118,4 kilométer várt a mezőnyre, amit szinte végig szakadó esőben teljesítettek a kerekesek.

Valter az M4 Sport riporterének, Várhegyi Benjáminnak azt mondta, zavaró és dühítő volt a kialakult helyzet és a bizonytalanság. Ráadásul, a végén pont az a forgatókönyv lett, amit a kerékpárosok már a hétfői szünnappon javasoltak.

„Tisztában vagyunk vele, hogy vannak kötelezettségeink, de a szervezőknek meg kellett érteniük, nulla fokban, ömlő hóban nem lehet 40 km-t folyamatosan lefelé tekerni” – mondta.

Az etapot a hegyi befutón ismét mindenkit maga mögé utasító Pogacar nyerte, Valter a 21. helyen ért célba és összetettben a 24. helyre lépett fel.

Valter hozzátette, egy jó szakaszeredmény még hiányzik tőle ezen a Girón, reméli, hogy a következő pár napban még tud dobni egy nagyot.

Szerdán a Selva di Val Gardena és Passo del Brocon közötti 159 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre, mint Valter mondta, ez az etap az extrém hegyi menőknek kedvez, de ismét megpróbál ottlenni majd az élen.

A Giro d’Italia vasárnap, Rómában zárul majd.

További tartalmak