Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Covid-szövődmény miatt mégsem indul a Tour de France-on Vingegaard egyik legfontosabb segítője

Covid-szövődmény miatt mégsem indul a Tour de France-on Vingegaard egyik legfontosabb segítője

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A Team Visma | Lease A Bike kerékpárcsapat hivatalos oldalán jelentette be, hogy nem indul a Tour de France-on Sepp Kuss.

A tavalyi évben Jonas Vingegaardot Tour de France-győzelemhez segítő, majd a Vueltát megnyerő Sepp Kuss az egyik legkomolyabb felvezető verseny, a Critérium du Dauphiné utolsó előtti napján lépett vissza a versenyzéstől, koronavírus tünetei miatt.

Bár csapata bízott felépülésében, az elmúlt napokban állapota stagnált, így a Visma szerdán bejelentette, hogy Kuss állapota nem javult annyit, hogy rajthoz álljon a szezon legfontosabb versenyén, így helyette Bart Lemmen került be a csapatba.

Ez most egy nagyon nehéz pillanat Sepp számára. Mindig rengeteget segít a csapatnak, de ehhez természetesen teljesen egészségesnek kell lennie. Sajnos teljesen fel kell épülnie a koronavírusból, így nem tud rajthoz állni, de szerencsére Bart Lemmen személyében kiváló helyettese lesz” – fogalmazott a Visma honlapján Merijn Zeeman sportigazgató.

Jonas Vingegaard így fontos segítőjét vesztette el, amely tovább nehezíti Valter Attila csapatának dolgát. A kétszeres címvédő április elején a Baszk Körversenyen hatalmasat bukott, kulcscsontja és több bordája is eltört, légmelle is kialakult, ráadásul a csapat másik kiválósága, Wout van Aert is súlyos sérülésből tér vissza. Mellettük Wilco Keldermann, Christophe Laporte, Matteo Jorgenson, Jan Tratnik és Tiesj Benoot lesz ott a Tour szombati nagy rajtján Firenzében.

Az elsőszámú rivális, a Giro-győzelemből érkező Tadej Pogacar viszont bombaformában a Tour de France előtt, s igen erős sorral hódítanák vissza a sárga trikót a Vismától. A verhetetlennek tűnő UAE-ről Székely Dávid és Várhegyi Benjámin is beszélgetett az M4 Sport Söprögető Kocsi-podcastjében.

Borítókép: Balról jobbra Jonas Vingegaard, Sepp Kuss és Primoz Roglic (Fotó: EPA/Manu Bruque)

További tartalmak