A 40 éves kerékpáros tavaly októberben bejelentette, hogy befejezi aktív pályafutását, egy hónapra rá azonban jött a hír, hogy a 2025-ös idényre aláírt az Epronex-Hungary Cycling Teamhez.
A kontinentális bejegyzésű magyar csapattal hét versenynapja volt idén: márciusban Görögországban, Rodoszon (a Rhodes GP-n, illetve a Tour of Rhodesen) kezdte az évet, majd két szlovéniai egynaposon (a GP Slovenian Istrián és a GP Brda-Collión) indult a hónap végén.
Csapata legrutinosabb tagjaként, kilencszeres Tour de Hongrie-résztvevőként biztos helye volt az Epronexben a jövő szerdán kezdődő TdH-n is, de mint megtudtuk tőle, nem a magyar körön, hanem a Giro d’Italián vesz részt.

„Már nem versenyzem az Epronexnél, végleg befejeztem a pályafutásomat” – írta honlapunknak nem kis meglepetésünkre Kusztor, akit épp a Tour de Hongrie kapcsán kerestünk kedden.
Kusztor az m4sport.hu-nak azt is elárulta, a pénteken Albániából rajtoló olasz háromhetesre bombaerős sorral érkező Red Bull–BORA–hansgrohe stábtagjaként dolgozik a világ egyik legnagyobb versenyén.
Szakács lesz a német bejegyzésű csapatnál, így többek között a verseny egyik nagy esélyese, az egyszeres Giro- és négyszeres Vuelta a Espana-győztes Primoz Roglic és a 2022-ben az összetettet megnyerő Jai Hindley is az ő főztjét eszi majd a három hét során, ami hatalmas felelősség és megtiszteltetés is egyben.
„Végzem a feladatomat, élvezem, amit csinálok” – fogalmazott szűkszavúan a hajdanán a KSI-ből induló, háromszoros magyar bajnok kerekes, aki 2019-ben és 2021-ben is rajthoz állt az öt legnagyobb egynapos viadal közé tartozó Milánó-Sanremón.
Persze nem újkeletű Kusztor ez irányú érdeklődése, hét éve fordult a táplálkozástudomány és a főzés felé, részben kényszerűségből.
2018-ban, a cseh körversenyen ugyanis egy esés során eltörte a kulcscsontját, a műtétnél pedig kiderült, hogy magas az éhomi vércukorszintje. A következő évet már a csak az egyes típusú diabéteszes versenyzőket foglalkoztató, prokontinentális Novo Nordisknál kezdte, amelynél 2024-gyel bezárólag hat idényt tekert.
Az amerikai csapatnál töltött idő alatt belekóstolt az edzősködésbe is, de nem ebben találta magát, hanem a dietetikában.
„Sok mindent tudok az edzésekről, meg szeretem a kerékpársportot, de mint edző, nem tudom magamat elképzelni, úgyhogy nem ez a dolog, amit csinálni fogok. Viszont van olyan dolog, ami az elmúlt hat évben az életem lett és meghatározza az életemet a mai napig is, és nagyon szeretem, nagyon élvezem, ez pedig a táplálkozás, tanácsadás és szakácskodás – nyilatkozta tavaly októberben a bringasport.hu-nak adott interjújában. – Soha nem tudhatjuk, hogy a Jóisten mit akar. Ha úgy akarja, akkor ezzel fogok tudni foglalkozni a jövőben is, és tudok segíteni embereknek.”
A jelek szerint úgy akarta.