Musorujsag
Élő Eredmények
×

Veszprémből igazoltak kapust a szegedi kézisek

Veszprémből igazoltak kapust a szegedi kézisek

M4 Sport/m4sport.hu
Alilovic 2011-ben igazolt a Veszprémhez, most Sterbik érkezése miatt vált, de marad országon belül, a jövőben a legnagyobb riválist erősíti.

A hazai férfi kézilabdában az elmúlt évek egyértelműen a Veszprém–Szeged rivalizálásról szóltak. Ezért is számít mindig kuriózumnak, ha valaki az egyik csapatból a másikba igazol. Ezúttal a jelenleg a veszprémieket erősítő Mirko Alilovic teszi át a nyáron székhelyét a Tisza-parti városba. A 32 esztendős horvát hálóőr három évre kötelezte el magát.

Mikler Roland, a veszprémiek kapusa éppen ellenkező utat járt be, hiszen ő Szegedről került a Bakonyba, így tisztában van vele, mire kell felkészülnie jelenlegi csapattársának. Ugyanakkor biztos benne, hogy Alilovicot motiválja a helyzet és 200 százalékot fog kihozni belőle.

A horvát kapus helyére a spanyolokkal világbajnoki címet szerző Sterbik Árpád érkezik, aki korábban – 14 éve – szerepelt már veszprémi színekben. Illyés Ferenc szerint Sterbiket senkinek nem kell bemutatni, aki valaha foglalkozott kézilabdával, és már többször bebizonyította, hogy meg tud újulni, így biztos, hogy nagy hasznára lesz a Veszprémnek.

Ezt erősítette meg Mikler, aki tisztában van vele, mekkora kihívás ez számára is, de bízik benne, kettejük versengéséből a csapat profitál a legtöbbet. Vranjes csapata Sterbik mellett egy szerb válogatottal, Peter Nenadiccsal erősít, aki elsősorban a jelenlegi egyetlen irányító, Lékai Máté játékát igyekszik megkönnyíteni.

További tartalmak