Musorujsag
Élő Eredmények

A biztonsági szolgálat penderítette ki a váci edzőt az érdi csarnokból

A biztonsági szolgálat penderítette ki a váci edzőt az érdi csarnokból

vacinkse.hu/handballerd.hu
Az Érd végletekig kiélezett csatában jutott a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe a Vác ellen, a találkozó azonban nem ért véget azzal, hogy a játékvezetők lefújták: épp a működésükkel elégedetlen vendég edző, Szilágyi Zoltán körül forrt a levegő. A Duna-partiak állítása szerint leköpték trénerüket, akit ezek után még a biztonsági emberek is inzultáltak, míg a hazaiak felvételekkel próbálják igazolni, nincs szó túlkapásról.

A váci együttes honlapján közzétett klubálláspontban azt írják, hogy Szilágyi miután a játékvezetők tudtára adta, mit gondol a teljesítményükről, lehiggadva visszaült a kispadra, ahol aztán a szurkolók nem elég, hogy trágár szavakat vágtak a fejéhez, még le is köpték. Erre kapta fel újra a vizet „mint jóérzésű ember” a szakvezető, akit ezt követően a biztonsági szolgálat erőnek erejével vezetett ki a csarnokból, sőt az inzultusuk a folyosón sem ért véget.

Ezen utolsó megállapításon kívül valamennyi eseményt megnézhetjük az érdiek honlapján közzétett videóban.

Állásfoglalás nélkül az biztosnak tűnik, Szilágyinál tényleg kiverték a biztosítékot a bírói ítéletek, mert a heves reklamálás igencsak szolid kifejezés a kifakadására. A kispadra sem épp a leghiggadtabb állapotban ült vissza, bár valóban maga elé morogta sérelmeit és nem a mögötte sorakozó lelátó népe felé. Az kivehető, az edző bal válla fölött egy idősebb úr aligha együttérzéséről biztosította, mert rövid időn belül szemtől szembe folytatódott a szócsata, mely során a tréner a néző felé legyintett. Köpés nem vehető ki a felvételen, de ez nem jelenti azt, hogy nem történt meg. Ekkor érkeznek a biztonságiak (újra, mert már a játékvezetőktől is ők választották el Szilágyit), akik valóban nem azzal törődnek, hogy fenntartsák/visszaállítsák a rendet – mondjuk azzal, hogy csak úgy simán a felek közé állnak. Ehelyett átveszik a szurkolók szerepét, vitába szállnak, végül ész helyett erőbeli fölényükkel élve rendezték a konfliktust, ha ezt nevezhetjük rendezésnek.

A ügyben további fejlemények várhatók, mert a váciak megtették az általuk szükségesnek tartott lépéseket, míg az érdiek a felvételt elküldték a kéziszövetség Etikai és Fegyelmi Albizottságának.

További tartalmak