×

Nem tudja megfizetni a magyar játékosokat a Siófok

Új edzővel és klasszis légiósokkal készül az átütő sikerre hajtó siófoki kézilabdacsapat, melynek ügyvezetője, Fodor János telefonon adott interjút az M4 Sport Sportreggeli című napindító műsorának csütörtökön. A szakvezető beszélt az edzőváltásról, a légiósok igazolásáról, valamint a magyar játékosok helyzetéről is.

„Sajnos sodródunk az eseményekkel – kezdte mondanivalóját a Siófok KC ügyvezetője, Fodor János –, mert a külföldi média lehozta az igazolásainkat vagy igaz, vagy nem igaz hírként, és a magyar sajtó átvette ezeket. Mi minden évben az új bajnoki rajt előtt szoktunk egy sajtótájékoztatót tartani, ahol bejelentjük az érkező és távozó játékosokat. Sajnos ez most nem így alakult, sokkal fontosabb dolgok vannak az életünkben, mint jelen pillanatban a jövővel foglalkozni.”

Fodor hozzátette, igaz, hogy igazoltak játékosokat és reméli, hogy ugyan kényszerből, de a következő hetekben mindenkit be tudnak jelenteni. Egyelőre fontosabb a klubnak az, hogy március 29-én megnyitják a Kiss Szilárd Sportcsarnokot, valamint, ami még ennél is lényegesebb, a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé jutottak és az Érddel játszanak a döntőbe jutásért (a március 31-én és április 1-jén rendezett Final Fourt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.)

Andrea Penezic és Tatyjana Hmirova (Fotó: siofokkc.hu) Andrea Penezic és Tatyjana Hmirova a klub új igazolásai. (Fotó: siofokkc.hu)Az együttes korábban már leigazolta és bejelentette Camilla Maibom, Andrea Penezic, valamint Tatyjana Hmirova érkezését, azonban még így is több klasszis neve felmerült a sajtóban.

„Az elkövetkezendő 10 napban, egy hétben be fogjuk jelenteni a további érkezőket,természetesen bármi előfordulhat. Szeretnénk, hogy a további igazolásainkat, a klub honlapján, hivatalosan jelenthessük be, és ne a médiából értesüljünk mi is arról, hogy mi történik a Siófok háza táján.”

Már bejelentette új vezetőedző érkezését a klub, nyártól a norvég Tor Odvar Moen irányítja majd a Balaton-parti együttest. Azért tette meg a hivatalos bejelentést a Siófok – annak ellenére, hogy még nem szerettek volna ezzel foglalkozni –, mert a norvég és a magyar sajtó is idő előtt lehozta a híreket.

„Arra szeretnénk koncentrálni, hogy jelenlegi a vezetőedzőnk, Lars Rasmussen szerződésében foglaltakat maximálisan betartsuk és a létező legjobb lehetőségeket biztosítsuk a dán szakember és a játékosaink számára. A legfontosabb az, hogy a minimális célkitűzésünket, ami a nemzetközi kupában való szereplés lenne, teljesíteni tudjuk.”

Tor Odvar Moen Fotó: siofokkc.hu A norvég Tor Odvar Moen nyártól veszi át a Siófok irányítását. (Fotó: siofokkc.hu)A sok igazolás kapcsán, több helyen is bírálták a klubot, hovatovább középgyenge légiós hadsereg névvel is illették.

„Az előbb említett neveket, Penezic, Hmirova mindenki ismeri a kézilabda-piacon. Én sokkal boldogabb lennék, ha azokat a játékosokat, akik a következő bajnoki szezonban vagy akár már most a csapattal dolgoznak, is megismerné a kézilabda-társadalom. Ezért dolgozunk, ezeket szeretnénk. Sajnálatos módon lehet bennünket idegenlégiósként vagy rengeteg légióst felvonultató csapatként emlegetni, de a piacról jelen pillanatban a Siófok egyszerűen nem tudja megfizetni a magyar játékosokat és az sem biztos, hogy ők pont Siófokra akarnak igazolni.”

A szakvezető úgy véli, el fog jönni az az idő, mikor a magyar kézilabdázóknak vonzó lesz a siófoki csapat és komoly célokat tudnak kitűzni a magyar játékosokkal az elkövetkezendő időben.

A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva tekintheti meg.