Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagy László: Ilyen kapusteljesítménnyel nem lehet kikapni

m4sport.hu
Nagy László és Ljubomir Vranjes szerint is Mirko Alilovic kiváló kapusteljesítménye volt kulcsfontosságú a Szeged ellen két góllal megnyert Magyar Kupa-döntőben.

A 23–21-es veszprémi győzelemmel véget ért finálé után a csapatkapitány az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, a korai BL-búcsú és a Szeged márciusi, veszprémi győzelme után több szempontból is különleges volt a vasárnapi kupadöntő. „Teljes joggal gondolták azt, hogy idén a Magyar Kupa Szegedre kerül, mi viszont bíztunk magunkban, bíztunk abban, hogy ilyen teljesítményt nyújtva a Magyar Kupa nálunk marad, és ez be is teljesedett. Ha egy játékost ki kell emelni, az Alilovic. Ilyen kapusteljesítménnyel nem lehet kikapni, bárhogy játszol.”

A pályafutását nyártól éppen Szegeden folytató horvát kapus szerint a Veszprém megmutatta, hogy a legjobb csapat Magyarországon. „Nehéz szezon ez számunkra, egy rossz nap, egy rossz meccs sokba került nekünk a Bajnokok Ligájában, de hát ilyenek a nyolcaddöntők. Megnyertük a kupát, hogy jobban érezzük magunkat, hiszen még nagyon sok fontos meccs vár ránk ebben az évben” – fogalmazott Mirko Alilovic, aki arról is beszélt, hogy elég vegyesek az érzései, hiszen a szezon végén távozik a csapattól. „Kupagyőztesként és bajnokként szeretnék távozni, az még előttünk áll, hogy megnyerjük a bajnokságot is. Nem lesz könnyű bezárni az ajtót és elköszönni hét csodálatos év után. A jövő szezonban majd a Szeged mezét fogom viselni, de amíg itt vagyok, a maximumot teszem meg ezért a klubért.”

Ljubomir Vranjes, a Veszprém vezetőedzője szintén a Alilovic szerepét emelte ki. „Fantasztikus volt a kapusteljesítményünk, ma talán ez volt a döntő, nagyon büszke vagyok erre a csapatra. Néhány szituációban okosabbak voltunk, kicsit tapasztaltabbak is, apró dolgokon múlt ez. Nagy harci szellemet mutattunk ma, és ez mentálisan nagy erőt ad.”

Juan Carlos Pastor, a Szeged trénere úgy vélte, a rosszul kihasznált emberelőnyök okozták a csapat vesztét. „Rengeteg hibát elkövettünk a mai meccsen, és egy döntőt így nem lehet megnyerni. Emberelőnyben nagyon rossz döntéseket hoztunk, nem tudtuk góllal befejezni a támadásokat, és ugyanúgy rengeteget hibáztunk emberelőnyös védekezésben is. A ziccereket sem tudtuk belőni, így nagyon nehéz nyerni.”

Bánhidi Bence szintén az elhibázott ziccereket emelte ki. „Nagyon sok ziccert hibáztunk, azt gondolom, hogy ezért vesztettük el ezt a döntőt. Nagyon sajnálom, mert egy egész év munkája dől be. Fel kell állnunk a padlóról, mennünk kell tovább, hiszen még itt van előttünk a bajnokság, szeretnénk valami sikert elérni ebben az évben. Sajnos a Bajnokok Ligájából kiestünk és a kupát sem tudtuk megszerezni, úgyhogy már csak a bajnokság maradt. Nagyon remélem, hogy legalább egy arannyal tudjuk befejezni ezt a szezont.”

További tartalmak