Musorujsag
Élő Eredmények

A junior világbajnok kézisek edzője szerint most jön a neheze a lányoknak

M4 Sport
A debreceni junior-világbajnokságon aranyérmes női kézilabda-válogatott edzője szerint a csapat tagjai számára a következő lépés, a felnőtt nemzeti csapatba kerülés lesz a nehezebb feladat.

Golovin Vlagyimir az M4 Sport Kézilabda magazinjában elmondta, tanítványai nagyon sokat tudnak már a kézilabdáról, de még nem kész játékosok. Saját korosztályukban ugyan a világ legjobbjai, de a következő lépés nehezebb lesz, hiszen a felnőtteknél sokkal nagyobb a „merítés”, több kézis között kell megmutatniuk, hogy mire képesek.

A tréner a nyári tornán elért sikerrel kapcsolatban a csapategységet és a közönség segítségét emelte ki. „Nagyon nehezen kezdtünk, de aztán meccsről meccsre jobbak voltunk.” A kapitány szerint az első, brazilok elleni találkozó volt a legnehezebb, amelyen a csapat túlságosan is bizonyítani akart, ettől pedig görcsössé vált. „A tudásunk húsz százalékát nem is mutattuk meg ezen a mérkőzésen. De a legfontosabb, hogy rossz játékkal is sikerült győzni.”

Golovin hozzátette, a győzelem kulcsa az agresszív védekezés volt, a norvégok ugyanis nem tudták játszani a saját játékukat a magyarok ellen, ez pedig a jó kapusteljesítménnyel párosulva elbizonytalanította őket. „A kapusteljesítmény és a védekezés volt az alapja annak, hogy ezt a nyolc mérkőzést sikerült így lejátszani.”

A szakmai stáb azon számítása is sikeresnek bizonyult, hogy Binó Boglárka, Hlogyik Petra és Suba Sára személyében három kapust neveztek a tornára, őket pedig attól függetlenül rotálták, hogy az előző mérkőzésen ki milyen formában védett.

Golovin hangsúlyozta a nevelőedzők és a klubedzők szerepét is a világbajnoki cím megszerezésében.

Kuti Bettina (Fotó: m4sport.hu) Kuti Bettina (Fotó: m4sport.hu)

A debreceni vb-n kilenc gólt szerző Kuti Bettina szintén a megemlítette a hazai szurkolók segítségét. „Felejthetetlen két hét volt, a szurkolótábor nélkül nem sikerült volna. Nagyon nagy szeretetet kaptunk, ezt igyekeztünk a játékunkkal meghálálni. Úgy gondolom, sikerült is.”

A jobbszélső abban is egyetértett a szövetségi edzővel, hogy társaival csapategységben nőttek a legjobban a többi csapat fölé. „Együtt nőttünk fel, imádjuk-szeretjük egymást és úgy gondolom, hogy ez a pályán is megmutatkozik. Egymásért küzdünk, ez az életünk, azért csináljuk, mert ezt szeretjük és hittünk magunkban.”

Kuti Bettina a nyáron az MTK-tól az Egerhez szerződött, jelenleg azonban deréksérüléssel bajlódik. „Egy rutinműtéten fogok átesni, remélhetőleg minél előbb, az hathetes kihagyátst igényel, utána minél előbb szeretnék visszatérni a pályára.”

A teljes beszélgetésért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak