Kétszer is játszik Montenegróval a női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott szeptember végén kétszer is megmérkőzik a montenegrói csapattal.

A hazai szövetség honlapja szerint a dán Kim Rasmussen irányította együttes szeptember 23. és 30. között Győrben edzőtáborozik, és a felkészülés végén, 28-án és 30-án csap össze vb-hatodik riválisával.

Rasmussen elmondta: nagyon örül, hogy szeptember végén az A és a B keret is együtt lehet.

„A junior világbajnok csapat tagjai közül többen is a B keret tagjai, de fontos tudni, hogy a tehetség még nem jelent sikert felnőtt szinten" - mondta a szakember. Hozzátette: az érintett játékosoknak "sokat kell dolgozniuk és érniük ahhoz", hogy a felnőttek között is felvegyék a lépést a legjobbakkal, amihez hozzájárulhat a mostani közös munka.

„Szeretnék minél több játékost megnézni, hogy lássam, mennyire motiváltak, mennyire készek a közös munkára és a fejlődésre" - közölte a kapitány. Kiemelte: a két keretbe meghívott játékosokkal az eddigi munkát folytatják, hiszen most tudnak utoljára együtt lenni az Európa-bajnokság előtti kerethirdetést megelőzően.

„Az A és B keret is nyitott, a B keret tagjai is bebizonyíthatják, hogy van helyük az A keretben" - hangsúlyozta. Rasmussen elárulta: minden olyan játékosnak küldött meghívót, aki jelenleg teljesen egészséges, illetve az Eb kapcsán számításba vehető. Egyedül a rutinos szélső, Bódi Bernadett hiányzik, aki a kapitány indoklása szerint azért nincs velük - és készül inkább a klubjában -, mert "fizikailag rendkívül megterhelő szezon után van, és fontos, hogy feltöltődjön".

Montenegróval kapcsolatban Rasmussen kifejtette: erős válogatottal mérkőznek meg két alkalommal, a keretben lévők közül pedig minél több kézilabdázónak szeretne játéklehetőséget adni.

A találkozókra a Magvassy Mihály Sportcsarnokban kerül majd sor.

A magyar női válogatott kerete (szeptember 23-30.):

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Horváth-Pásztor Bettina (Kisvárda Master Good SE), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Nikolett (Érd), Kovács Anna (DVSC Schaeffler), Szekerczés Luca (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálos-Bognár Barbara (Moyra-Budaörs), Szalai Babett (Dunaújvárosi KKA), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Cifra Anita (Dunaújvárosi KKA), Elghaui Asma (Siófok KC), Kisfaludy Anett (Érd)
Balátlövő: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Pelczéder Orsolya (Alba Fehérvár KC), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)