Musorujsag
Élő Eredmények

Ellentmondásos körülmények között távozik a vb-ezüstérmes kézis Érdről

M4 Sport/m4sport.hu
A francia Mariama Signaté négy évig meghatározó embere volt az érdieknek, most azonban egyik napról a másikra megváltak egymástól. Az okokról mindenki mást mond.

Mariama Signaté 2014-ben igazolt az Érd női kézilabdacsapatába. A kétszeres világbajnoki ezüstérmes játékos meghatározó játékosa volt Szabó Edina együttesének. Az idei felkészülést is az együttessel kezdte, de pályára még nem lépett a mostani szezonban és már nem is a csapat játékosa.

Nem értem mi történt. Tavasszal aláírtam a kupakiesés után. Nem tudom miért most, nem tudom, mi történt. Tökéletesen edzettem négy évig, most mi történhetett két hónap után? Szerintem fognak még beszélni róla” – mondta a csalódott játékos.

Elárulta, korábban egyetlen csapatánál sem töltött ennyi időt, mint Érden. „Régebben maximum három évre írtam alá, itt most kezdtem az ötödik évemet. Nem titok, hogy ez lett volna az utolsó szezonom Érden, éppen ezért nagyon jól akartam csinálni, jó eredménnyel akartam zárni” – mondta a könnyeivel küszködő játékos az M4 Sport kamerái előtt.

Az érdi klub közleményben reagált, melyben azt írták, megerősítik, hogy Mariama Signaté kezdeményezte szerződése felbontását. Az idei szezont is igen komoly felkészülést követően kezdte az Érd, de a játékos sajnos nem tudott NBI szintre alkalmas versenyállapotba kerülni.

Bár a klub sok sikert kívánt neki, a játékos az EHF bíróság elé viszi az ügyet. A teljes interjút az M4 Sport hétfői Kézilabda magazinjában láthatják.

További tartalmak