Musorujsag
Élő Eredmények

A strandkézis lányok éremért játszhatnak, a fiúk ötödikként végeztek

m4sport.hu/utanpotlassport.hu
Elődöntőbe jutott, így szombaton biztosan éremért játszhat a leány strandkézilabda-válogatott az ifjúsági olimpia pénteki napján, a fiúk ötödikként zárták az ötkarikás játékokat.
A női strandkézilabda-válogatott az ijfúsági olimpián Buenos Airesben (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság) A leány strandkézilabda-válogatott az ifjúsági olimpián Buenos Airesben (Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság)

A lányoknak a saját kezükben volt a sorsuk: ha legyőzik az eddig veretlen hollandokat, már biztosan éremért játszhatnak. Hatalmas csatát hozott a mérkőzés, amelynek első játékát 22−20-ra a hollandok nyerték, a második felvonásban azonban a magyarok 18−16-ra győztek, a szétlövéseben pedig 7−6-ra jobbnak bizonyultak a nagy riválisnál. Szombaton a házigazda argentin csapat ellen a döntő lesz a tét.

A harmadik középdöntős meccsét is elvesztette a fiú strandkézilabda-válogatott, így bár a selejtezőcsoportját megnyerte, lecsúszott az elődöntőről. Penszki Gergely együttese az argentinoktól kapott ki két játszmában 31–20, 25–24-re, így az ötödik helyért játszhatott a thaiföldiekkel, akiket az első meccsen 27-20-ra, a másodikon 20-14-re legyőzött.

További tartalmak