×

A győri kézis lányok vezetésével szólt a Nélküled a DAC meccse előtt

Különleges közösségépítő programon vett részt hétfői BL-meccse előtt a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata, amely szombaton Dunaszerdahelyre látogatott a DAC Nyitra elleni bajnokijára.

A Győri Audi ETO kézilabdázói a DAC meccsén (Fotó: Facebook/GyőriAudiETO) A Győri Audi ETO kézilabdázói a DAC meccsén (Fotó: Facebook/GyőriAudiETO)


„Már többször láttam videókat, hogy micsoda hangulat van itt a meccsek előtt. És most mi is énekeltük a Nélküledet” – kezdte az M4 Sport stábjának az ETO és a válogatott alapembere, Tomori Zsuzsanna, akit cseppet sem hagyott hidegen a különleges atmoszféra.

„Beleborzong az ember, hogy mekkora fanatizmus van itt. Nagyon-nagyon jó dolog, hogy egy ilyen városban ilyen szurkolótábor van. A külföldi csapattársak is érezték, hogy van ebben egy kis plusz dolog. Elmeséltük nekik ennek a történelmi részét, és mondtuk, hogy ez egy nagyon szép gesztus, és hogy ide nagyon különleges magyarként kijönni. Olyan, mint ha haza mennél.”

A válogatott átlövő március közepén, a hollandok elleni Eb-selejtezőn (Görbicz Anita búcsúmeccsén) szenvedett elülső keresztszalag-szakadást, szerencsére a tervek szerint halad rehabilitációja, így akár már idén visszatérhet.

„Már nagyon közel vagyok. Szerintem lehet, hogy már az utolsó meccsen egy pár percre pályára tudok lépni, de nem akarok semmit elkiabálni” – mondta hozzátéve, fájdalmat már nem érez térdében, és szinte az összes gyakorlatot el tudja végezni.

A győri lányok egyébként „jól szurkoltak”, hiszen a DAC Vida Kristopher góljával 1–0-ra nyert a Nyitra ellen, hétfőn pedig az ETO is legyőzte ellenfelét a Bajnokok Ligájában, amivel biztosította továbbjutását csoportjából.

Így szólt a Nélküled a győri lányokkal: