Bíró Blanka: Csapatként működünk, csapatként vagyunk sikeresek

A magyar válogatott következő ellenfele, Norvégia alaposan beragadt a csoportkörben a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon. A pénteki középdöntő előtt kapusunk, Bíró Blanka a csapatmunkát jelölte meg a mieink vártnál jobb teljesítménye okaként.

Váratlanul könnyen győzött Spanyolország ellen a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság csoportkörében. A hatgólos győzelem után Kim Rasmussen csapata két pontot vihet magával a középdöntőbe, ahol Németországot és Romániát megelőzően Norvégia lesz az ellenfél, a szerdaihoz hasonló teljesítménnyel mindhárom meccsen lehet esély a pontszerzésre.

„Senki nem számított egy ilyen mérkőzésre. Nagyon örülök, hogy ennyire kijött a lépés a csapatnak, hogy tényleg azt éreztem, hogy felszabadultak vagyunk, élvezzük a játékot és nem az volt, hogy itt egy ember, hanem tényleg csapatként működtünk és csapatként voltunk sikeresek, hiszen négy-öt ember nyújtott olyan teljesítményt, hogy tényleg mindig volt valaki, aki a hátán vitte a csapatot.”

 

Norvégia nagy esélyesként kezdte az Európa-bajnokságot, de kikapott a német és a román csapattól is, így nulla ponttal kezdheti a középdöntőt. A Nora Mörköt és Amanda Kurtovicsot is nélkülöző norvégok számára most kötelező a magyarok legyőzése, egy újabb vereséggel ugyanis gyakorlatilag lemondhatnának az elődöntőbe jutásról.

„Eddig nem alakultak jól a dolgaink, hiába küzdöttünk sokat. A két vereséggel számunkra szokatlan helyzetbe kerültünk, de ezt el kell fogadnunk. Szerda este egy nagyon erős román csapattól kaptunk ki. Viszont még mindig elérhetjük a célunkat, ehhez viszont jelentősen javulnunk kell” – fogalmazott a Győrben légióskodó Stine Oftedal, aki az agresszivitást és a dinamikus védekezést hiányolta csapata eddigi játékából.

Két hete a Möbelringen Kupán találkozott legutóbb a két együttes, akkor a házigazda Norvégia nyert hat góllal. A magyar-norvég találkozót pénteken 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu-n élőben közvetíti.